Nu te uita în sus

Postat la: 28.12.2021 - 15:18

O adevărată furtună de aplauze sau critici s-au abătut asupra unui film absolut irelevant pentru cultura umană. Duse sunt vremurile marilor capodopere, marilor filme sau marilor actori. Acum lumea elitist-analfabetă, neomarxită și plină de maseuri de la spa, scoasă de prăpădul liberticid al covidului cel de toate zilele, critică sau laudă filmul intitulat "Don't look up".

Ca să fim clari și pentru orice om liber, solid sentimental și echilibrat emotional, fără "ore la sală" și psiholog personal, pelicula este un film de seria B. Deși are actori buni, unii chiar foarte buni, filmul devine, în linia marii prosteli civilizaționale pe care astăzi o trăim, simbolul mediocrității absolute la care umanitatea a ajuns.

Un eveniment absolut logic, științific și deosebit de rar are loc. Descoperirea unei comete, în spațiu, care se află în directă coliziune cu planeta Pământ. Oamenii de știință confirmă cel mai negru scenariu pentru evoluția vieții. Nimic special, nimic nou. De-a lungul existenței sale stelare, planeta Pământ a mai fost lovită de obiecte din spațiu, au dispărut dinozaurii din acest motiv, deci evenimentul critic nu este necunoscut lumii noastre. Ceea ce filmul relevă este exact nemernicia, mediocritatea, falsul și minciuna care guvernează așa zisa lume liberă.

La Casa Albă, o femeie președinte (cum altfel? pelicula trebuie să respecte dicționarul aseptic al minciunii politice corecte) află că mai are doar 6 luni pentru a face ceva să schimbe destinul, absolut implacabil al ciocnirii cu cometa. Orice om normal ar fi gândit crearea unei mari echipe, multi disciplinare, internaționale care să propună variante de disipare a pericolului. Dacă nu schimbarea traiectoriei cometei măcar salvarea, post eveniment, a cât mai mult din civilizația umană. Desigur ca devierea traiectorii spațiale a unei comete este o minciuna SF din punct de vedere științific, bună de discutat la mesele cu vitamine la borcan băute de către facebuciști (metaverși acum), ăia cu diplome luate online și fără efort intelectual de la vreo fabrică de diplome "woke" ori numai bună de impresionat pereții camerei după un sex rapid, terminat în fum de marijuana.

Fiecare mesaj din film este de o mediocritate care frizează absurdul total. Și nu este o invenție, ele exprimă exact realitatea lumii de astăzi așa denumite libere. Așa mediocrii, cum ne arată filmul, sunt în realitate cei care se dau deștepți și plini de progresism. De la profesorul de astronomie cărând cu el punga de medicamente pentru închipuite deficiențe psihologice și erotice, la consilierii președintelui care sunt de o inepție totală (la fel de reali în viața de zi cu zi a Americii "woke"), toți se joacă, fără pic de moralitate, cu supraviețuirea umanității. Desigur apare și miliardarul rău (trebuie să fie și marxism pur în filmul modern "woke"), care compromite, prin corupția endemică a sistemului politic american pe care îl patronează, orice șansă de existență a civilizației planetare.

Cu toate aceste minusuri care afectează calitatea artistică a scenariului, filmul este o frescă a unei realități fundamental existente în lumea de astăzi. Ne trezim cu toții vorbind la telefon, urmăriți statistic și tehnologic de un miliardar psihopat care nu are nimic uman în el, dar căruia i se creează un cult al personalității care depășeste pe cel al lui Stalin sau Mao, cu o media socială care neagă efectiv existența științei pentru a promova false valori si minciuna "woke". Prin aceste conducte sanguine de care am fost legați fără voia noastra suntem otrăviți zilnic cu impostură, minciună, lipsă de cultură și mai ales lipsă de adevăr. Căci în epoca post adevăr, cetățeanul "woke" este doar un atribut statistic al marii minciuni sociale.

De aceea acest film trebuie văzut de către noi toți. Nu pentru abia dezgolita senzualitate din filmele de altădată, nu pentru vitejia unui erou care își salvează religia, țara sau femeia iubită, nu pentru durerea creației și monumentalele reușite ale marilor fondatori ai civilizației umane. Această peliculă nu merita să fie vizionată prin prisma civilizației umane.

Filmul trebuie văzut ca o necropsie, ca un documentar al eșecului lamentabil al umanității în epoca post adevăr. Acest film mediocru și fără nici o logică reprezintă postmortemul pe care fiecare dintre noi trebuie să îl facem, pentru a înțelege cum o lume, care a construit templele civilizatoare spre cer, ajunge să fie mințită de scelarați "woke", de progresiști analfabeți și de neterminati naturali, care astăzi ne sunt prezentați ca virtuți umane absolute. Toate creaturile infernale ale falsului din media socială apar în acest scenariu. Uitându-se la cometa care distruge totul în calea ei, infernul devine realitatea de zi cu zi.

Un film slab din punct de vedere al creației umane uneori poate spune un adevăr crud. "Nu te uita în sus" o face fără să vrea. Scenariștii "woke" și progresiști, dacă nu de-a dreptul leniniști, din spatele filmului au lansat produsul perfect al "covidului cultural". Mediocrul virus, nemernică minciună, da run documentar exceptional al distrugerii umanității.

În film, minciuna este perpetuată permanent rivalizînd cu demența sinucigașă. La final, întoarcerea la familie, la masa de seară, adusă (culmea) de bărbatul casei, participarea la propria înmormântare, deși păgână în toate elementele sale, închid autopsia covidului canceros ce a distrus umanitatea. Iar scenele în care se spune amin, sunt doar o ultimă palmă dată adevărului. Sa spui amin așteptând să dispari din univers este crima supremă. Amin se spune cînd pleci la luptă, atingând prin ruga ta cerul, fiind egalul lui în drumul spre salvare. Amin se spune când nu ai pierdut.

Dacă nu ai covid, ai omicron, dacă nu ai omicron sigur ai o statuie de fondator de civilizație de dărâmat, sigur există o carte de ars, sigur ai o istorie de condamnat. Nu ai nimic din acestea, pentru că internetul te-a spălat cerebral, atunci condamnă pe părinții tăi, familia ta, execută iacobin pe vecinul tău. Media social îți spune că ai un dușman care îți distruge ție dreptul de a fi analfabet și perfect animal. Iar dacă toate acestea nu le înțelege omul de pe mica planetă albastră, atunci acesta va fi mâncat de un cocoș cu solzi de pe o planetă din univers, unde un miliardar nebun al mediei sociale, alături de marii bogătași ai lumii, goi ca Adam și Eva, ajung să aterizeze. Spațiul și timpul nu iartă minciunii.

Cerul ne dă umanitatea, noroiul ne face animalul care zace, incapabil de se feri de cometa minciunii care îl lovește. Nu te uita în sus omule! Epoca minciunii sociale, a internetului si facebucului îți ordonă să te uiți doar în praf și în noroi. Ca să nu îți vezi propria dispariție cosmică. Ca să nu regreți ce ai pierdut, după mii de ani de strălucire.

H.D. Hartmann

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu