Propaganda "PRESA NU FACE NIMIC"!

Postat la: 23.08.2023 - 15:16

S-a instituit o modă de două-trei luni ca pe conturile de socializare ale unor moderatori, comentatori, analiști, editorialiști curajoși să apară în cascadă fel de fel de mesaje după acest semnal de tipul: „presa nu face nimic", „presa nu reușește nimic", „presa nu-i bună de nimic".

Am văzut că mulți colegi sunt deranjați, și pe bună dreptate, pentru că ei fac parte din acea categorie a jurnaliștilor care încearcă să facă ceva. E adevărat, din punct de vedere numeric, o majoritate a jurnaliștilor români, chiar largă, este astăzi manipulată fie de către oameni din serviciile secrete, fie de către oameni din corporațiile multinaționale, fie sunt plătiți de către partidele politice. E adevărat, dar chiar și așa inclusiv din această majoritate atunci când se întâmplă treburi flagrante fiecare în felul lui, așa cum poate sau cum i se dă voie, încearcă să facă ceva în slujba cetățeanului.

Există, însă, și minoritatea incomodă, grupați majoritar în Clubul de Presă pe care l-am fondat noi, care semnalează de fiecare dată treburile care nu sunt în regulă în funcționarea politică a statului român, în funcționarea administrativă a statului român, în excesele serviciilor secrete sau ale procurorilor, nedreptățile judecătorilor, în vânzarea meciurilor de fotbal, absolut peste tot o să găsiți păreri care contează, păreri pentru care se lucrează, poziționări din pricina cărora jurnaliștii curajoși, atâția cât mai sunt, într-adevăr o minoritate din total, au de suferit.

Ei bine, această propagandă de tip „presa nu face și nu reușește nimic" este iscată tocmai pentru că oglinda în care se privesc liderii politico-administrativi, această oglindă a relatărilor de presă corecte, este una strâmbă și ei dau prost acolo, pentru că ei sunt cei care nu fac nimic, ei sunt cei care exploatează taxele pe care voi le plătiți, măi, cetățenilor, nu în beneficiul nostru; noi, cei din presa privată, n-avem niciun beneficiu din faptul că voi plătiți taxe, că nu le plătiți nici la Gold FM, nici la Realitatea, nici la Ziua, nici la Luju, niciunde și dacă ați ști cât de nedrepte sunt aceste opinii, poate v-ați opri.

Eu nu pot decât să consemnez aici eforturile cotidiene, iarnă, vară, primăvară, toamnă, zi de lucru sau weekend, pe care invitații mei din Clubul de Gândire GOLD, de la Marius Ghilezan, Petru Romoșan, Sorin Roșca Stănescu, Aurelian Popa, Bogdan Comaroni, Ciprian Purice, Adrian Severin, Ion Spânu, Iosefina Pascal, ca Petrișor Peiu, Andrei Gușă, și mulți alții pe care nu-i pomenesc aici le fac, deci ei fac aceste eforturi cotidiene, fără beneficii, doar ca să sprijine o anumită atitudine, iar ei sunt terfeliți de către acești lideri politico-administrativi sau din inițiativa lor și nu numai. Faptul că organizațiile sindicalo-profesionale sunt colaboraționiste și, în loc să ia materialele de presă, să meargă cu aceste documentări, să se bată pentru drepturile celor pe care îi reprezintă, sindicaliști sau angajați, aceste organizații colaborează cu liderii politico-administrativi și împreună ne denigrează pe noi, pe ăștia din presă care muncim în folosul public și al națiunii și al României.

Știți de ce pot să facă asta, prieteni? Pentru că avem o largă, largă, largă majoritate a cetățenilor, către cvasi-unanimitate din păcate, lașă, care nu participă, care nu ia articolele sau anchetele din presă să le dea cu ele în cap liderilor politico-administrativi, șefilor de sindicat sau de organizații profesionale. Ei comentează de pe margine, de-aia ne merge prost! De-aia ne merge prost, de-aia ni se droghează copiii sau vi se droghează copiii, ferească Dumnezeu, sper că nimănui dintre cei care ne ascultă, sper, dar știu că nu-i așa, de-aia banii se cheltuiesc aiurea și de-aia vom ajunge foarte prost. Vă rog, în calitatea mea de moderator la „Ce-i în Gușă, și-n căpușă" să nu puneți crezare niciodată pe elementele acestei propagande de tip „presa nu face nimic". Presa face exact ce trebuie, chiar dacă într-o proporție mai mică decât s-ar cuveni pentru o țară cu atâtea necazuri ca România.

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu