Prostu' și precautu'

Postat la: 17.11.2020 - 13:18

Când pandemia s-a ițit peste noi cu prima cocoașă, șeful de la Cotroceni a cugetat adânc, servindu-ne alternativa la cum să tratăm sau nu confruntarea cu covidu': "Ori ești precaut, ori ești prost!" Un adevăr axiomatic, la care am subscris pe loc, înscriindu-mă printre precauții care poartă mască, păstrează distanța, salută cu cotul și nu colindă cafenelele, în lipsă de altă treabă.

Mai am noroc și că nu folosesc transportul în comun, țin legătura cu neamurile telefonic sau online, cumpăr cele necesare comandând pe internet și lucrez mai mult de-acasă, respectând recomandările germane, venite direct de la purtătorul de cuvânt al vigilentei Mutti Merkel: "Canapeaua să ne fie linia frontului, iar răbdarea - arma noastră!" E drept, ies zilnic și la aer, de regulă pentru plimbările cu labradorul meu retriever, țin geamurile deschise ore bune, mă spăl pe mâini și mă dezinfectez de nu-știu-câte-ori pe zi, iar până una-alta văd că regulile lor și precauțiile mele țin pandemia la distanță (pușchea pe limbă!).

La același regim de lene confortabilă și preventivă s-au aliniat, din câte știu, mai toți amicii și cunoscuții mei și vă spun toate astea pentru că nu înțeleg de unde pot să apară în medie câte 10.000 de proști pe zi. Parte din ei sunt, evident, coronascepticii, superiori și suficienți în ignoranța cu care tratează evidențele. De regulă, ei sunt asimptomatici, declară sus și tare că, vorba aia, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase, dar plimbă prostește covidul de colo-colo, până când eșuează dramatic pe paturile ATI. A doua categorie sunt conspiraționiștii, care știu ei bine cum e dusă de nas toată populația globului de Bill Gates și Big Pharma, după ce l-au și citit pe venerabilul Klaus Schwab în cartea-scenariu "Covid-19, The Great Reset", lansată astă vară. Pe această mare resetare a lumii ar călări trufași globaliștii de pe mapamond, în frunte cu George Soros însuși, ba chiar și ostenitul Joe Biden, președintele ales al Americii, dar până una-alta neconfirmat!

Noi, cu sărăcia, și nevoile și neamul, cu o campanie electorală muribundă, din care nimeni nu înțelege nimic, dar care precede musai alegerile din 6 decembrie. Mi-e tare teamă însă că până și Moș Nicolae va fi trimis în izolare, după carantina declarată la Sibiu, Baia Mare, Alba Iulia și Alexandria, la coadă aflându-se și Clujul! Spitalele sunt arhipline, nenorocirea de la Piatra Neamț ne-a mai răpit și vieți, și locuri la ATI, guvernul nu se înghesuie să cumpere cele 8.000 de paturi scoase de Ungaria la mezat, ba refuzăm şi mâna de ajutor pe care s-a grăbit să ne-o întindă cea mai mare clinică din Israel. Avem vreo 6.000 de medici și de cadre medicale infectați cu covid, federația Sanitas a ieșit din nou la protest, dar susținem în continuare că pandemia e sub control graţie bâjbâielilor lui Nelu Tătaru și Raed Arafat.

Care-o fi precautul și care prostul, după ce Sibiul a ajuns focarul principal al țării, cu un procent de... 12 la mia de locuitori? Închipuiți-vă cum se vede asta de la Bruxelles și din alte state europene, când tocmai în fosta capitală culturală a bătrânului continent și în orașul-gazdă al Summitului UE cifra infectărilor deține dramaticul record național, iar morga dă pe dinafară. Rușine mai mare nici că se poate, iar eticheta neputinței se lipește pe fruntea României, pentru orașul în care președintele țării a fost primar și locuiește în continuare cu familia. Și să nu uit!, tot de la Sibiu mai fac naveta în capitală și distinsa doamna vicepremier Raluca Turcan, ca și liderul USR, Dan Barna. Mă întreb: cum s-au ocupat ei de siguranța cetățenilor din orașul natal, cărora le cer din nou votul peste trei săptămâni? Bașca pesediștii locali, care tac mâlc, la rândul lor, gândind probabil că la Sibiu, în loc de testarea masivă a populației, s-o fi optat pentru imunizarea în masă, după modelul suedez, chit că soluția s-a dovedit deja falimentară...

E jale, fraților, credeți-mă pe mine și, dincolo de Dumnezeu cu mila, păziți-vă cât puteți, asigurându-vă permanent că sunteți precauţi, nu proşti de-a binelea!

Horia Alexandrescu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu