PSD și cele șapte dileme

Postat la: 18.08.2020 - 09:32

Adrian Severin, un personaj cu o vastă cultură în domeniul juridic, dar și în domeniul politic, cu o experiență și o expertiză încă neegalate, a elaborat o radiografie excepțională a situației PSD. Pe care, sub forma unei scrisori deschise, o pune la dispoziția delegaților la Congresul acestui partid și, evident, la dispoziția opiniei publice în general.

Temele supuse acestei dezbateri sunt și oportune, și extrem de incitante. În acest moment, românii nu mai au la dispoziție ca instrument politic un partid care să urmeze definiția unei formațiuni național-liberale. Și tragic, conform analizei prezentate de Severin, ei nu mai au la dispoziție ca instrument politic, niciun partid autentic socialist. Mai e ceva de făcut?

Spune așa Severin: „Valorile Stângii triumfă peste tot, în timp ce partidele Stângii dispar peste tot". Și dacă tot am pornit această încercare de analiză de la un citat, mă gândesc că ar fi util ca în continuare, sub titlul 'PSD și cee șapte dileme' să prezint pur și simplu în ordine subtitlurile care au ordonat mesajul lui Adrian Severin către electoratul Stângii. Iată:

1. Ce mă îndreptățește să vă scriu?

2. Să nu uitați cine sunteți! Și să nu vă lăsați intimidați de acuzele nedrepte care vi se aduc!

3. Este PSD partidul cel mai corupt sau cea mai mare victimă a justiției corupte?

4. Problema „baronilor" se pune în contextul legăturii cu baza socială a partidului.

5. Partidul stângii democrate nu poate fi anti-occidental, dar nici dogmatic, ci realist și multivectorial, punând interesele națiunii înainte de orice altceva.

6. Apărarea Constituției și a republicii parlamentare democrate este prioritatea zilei.

7. Singura putere care se poate exercita eficient este cea dobândită de la popor, ca urmare a mărturisirii sincere a valorilor pentru care lupți."

Sorin Rosca Stanescu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu