Putin își face treaba conform "Marelui Plan"! Bibi redevine "omul lui Putin".

Postat la: 10.12.2023 - 15:07

O știre ocolită de marile agenții de presă, dar tradusă cu Google din presa rusă, consemnează că ieri, la telefon, "Putin a purtat discuții de aproape o oră cu Netanyahu despre Fâșia Gaza și Palestina. Părțile nu au dezvăluit încă conținutul negocierilor. Zilele trecute, Putin a discutat deja această problemă cu liderii EAU, Arabia Saudită, Oman, Egipt și Iran. Diplomația din culise cu participarea activă a Rusiei „izolate" continuă."

Desigur, că alde Radu Tudor, Gâdea sau Chireac vor comenta că asta e propagandă "în falș". Pentru că nu sunt prea multe de argumentat, o să reiau azi (cu tot orgoliul de care sunt în stare ;-) ), ceea ce am scris/zis chiar în după-masa zilei atacului HAMAS din

7 Octombrie 2023:
"Putin joacă tare și-n conflictul Israel-Palestina!
Rusia preia treptat rolul și autoritatea militare pe care SUA le aveau înaintea războiului ucrainean. După aranjarea treburilor în conflictul vechi de peste 35 de ani dintre Azerbaidjan și Armenia referitor la Nagorno-Karabakh, umilindu-i pe americani și luând partea azerilor, Putin încearcă acum același lucru în conflictul israelo-palestinian. Geopoliticienii cunosc că atacurile palestiniene sunt sponsorizate de către Iran, care n-ar fi declanșat așa-ceva fără acordul prealabil al Rusiei. La rândul său, Israelul și Netanyahu se află într-o poziție de dependență strategică față de regimul lui Putin, având în vedere conflictul la vedere al guvernului lui Bibi cu tripleta ce conduce azi America, respectiv Obama-Biden-Nuland. Intervenția rusească expusă prin știrea curentă (Rusia intervine în conflictul din Israel - Kremlinul cere încetarea imediată a focului (stiripesurse.ro)), sugerează jocul sofisticat al Kremlinului, iar următoarele ore și zile vor aduce noi dezvoltări pe linia pe care-am expus-o în mod succint. E limpede însă că situațiile sunt mult mai greu de consolidat decât în cazul Nagorno-Karabakh!"

E clar că va reveni teza (bine dovedită!) că Bibi Netanyahu e "omul lui Putin". Ce distracție pe capul jucătorilor din subteran, ce batjocură la adresa Americii, ce e condamnată să deconteze în ultimii doi ani toate eșecurile de tip Afganistan, Ucraina, iar acum și Gaza! 

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu