Raed Arafat și teroriștii Hamas

Postat la: 29.01.2024 - 09:05

Serialul care debutează mâine, sub titlul „Pepiniera de teroriști Hamas din Băneasa" și despre care voi vorbi începând de la 13.30 și la Gold FM, îl are în epicentru pe Raed Arafat.

Un important demnitar al statului român. Secretar de stat la Ministerul Sănătății și ulterior, până în prezent, secretar de stat la Ministerul de Interne. Un om despre care se spune din ce în ce mai frecvent că este invulnerabil. Dar și că este din ce în ce mai malefic pentru societate. Iar acum se dovedește că este de-a dreptul periculos.

Prezența însăși pe teritoriul României a unor luptători Hamas este extrem de periculoasă. Organizația Hamas este declarată de mai multă vreme la nivel mondial drept o organizație teroristă. Recent, ea s-a aflat la originea unor atentate criminale în Israel, ceea ce a declanșat războiul din Gaza. Cu epicentrul în Gaza, organizația Hamas este prezentă în mai multe state din Orientul Apropiat, iar teroriști Hamas reușesc să se strecoare și în comunități de palestinieni din unele state occidentale, unde, din când în când, pun la cale cu succes atentate sângeroase. De aceea, membrii Hamas sunt urmăriți și vânați pretutindeni în lumea democratică. Și iată că și noi avem de-a face cu această organizație.

Mai mult decât atât. La inițiativa și în urma insistențelor lui Raed Arafat, luptători Hamas au ajuns, culmea, să fie instruiți în România. Și nu oriunde. Ci chiar la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" aparținând Ministerului de Interne. La insistențele lui Raed Arafat, în calitatea acestuia de șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, de secretar de stat la Ministerul Sănătății și apoi, până în prezent, de secretar de stat la Interne, a făcut presiuni și a convins autoritățile de necesitatea ca, în cadrul Facultății de Construcții a Academiei, să fie anual instruiți tineri palestinieni, pentru ca aceștia să dobândească statutul de ingineri.

Instruirea lor constă în utilizarea unor arme, unele extrem de sofisticate, de proveniență NATO, a unor explozivi și, atenție, în construcția de tuneluri, cu toate instalațiile mai mult sau mai puțin sofisticate aferente acestora. Nu este vorba despre tuneluri de cale ferată sau despre tuneluri rutiere. Ci exact de tuneluri cum sunt cele realizate și întreținute de teroriștii din Gaza.

Este o situație cu adevărat explozivă. Nu numai că se întâmplă acest lucru. Nu numai că anual serii întregi de tineri dintre care unii sunt teroriști sunt instruiți în România. Nu numai că ei sunt instruiți acolo unde sunt instruiți, respectiv sub umbrela Ministerului de Interne. Dar cel mai scandalos fapt este că, așa cum voi demonstra, detaliile acestei mizerii extrem de periculoase au continuat și sunt cunoscute de ani de zile, fără ca autoritățile de la București să intervină pentru a le curma. Și fără ca Mossad, puternicul serviciu secret al Israelului, prezent cu o antenă și în România, să fie informat asupra identității și destinației teroriștilor instruiți aici. Și asta în timp ce pretindem că Israelul este un partener strategic al României.

Sorin Rosca Stanescu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu