Scandalul "Cîțu-vaccinuri-un miliard de euro" o vizează direct pe șefa Comisiei Europene

Postat la: 29.11.2023 - 15:39

L-am auzit pe Ion Cristoiu azi dimineață la Gold FM că se îndoiește de consecințele serioase ale instrumentării dosarului „Cîțu-vaccinuri-un miliard de euro".

Alături de el să știți că mai sunt și alți confrați ce au aceeași părere. Le dau și eu dreptate în ceea ce-i privește pe marii vinovați de tip Iohannis, Arafat, Lucovid Orban etc; cred că dosarul este prost și incomplet conceput, cel puțin așa reiese din rechizitoriul publicat. El devine, însă, util în economia românească doar prin prisma demolării USR, respectiv a punerii la pământ a unei părți din conducerea PNL.

Totuși, pentru cei ce cunosc meandrele justiției românești, este de asemenea evident că acest dosar nu ar fi fost explodat public, având în vedere implicațiile pentru industria Big Pharma, dar și asupra conducerii Uniunii Europene, dacă cei care ne tutelează activitatea din justiție, politică și servicii secrete, adică americanii, n-ar fi fost de acord și n-ar fi urmărit un scop mai înalt și concret. Iar acest scop, prieteni goldiști, nu poate fi altul decât intimidarea prin amenințare directă a Ursulei von der Leyen, cea care a coordonat direct distribuția miliardelor de euro către producătorii de vaccinuri, așa cum a fost acuzată și documentată chiar de la nivelul unor parlamentari europeni, printre care și Terheș.

Legătura Ursulei von der Leyen cu fostul premier Cîțu, pe speța achiziției de vaccinuri anchetată de către DNA, este una directă, opozabilă unor evenimente și declarații publice, ba chiar una pe care Cîțu se pregătește s-o dezvăluie procurorilor prin dovezi concrete, mesaje și emailuri pe care Florin Cîtu le-a păstrat ca o „asigurare de viață" chiar pentru astfel de momente, ca cele pe care le petreci în fața anchetatorilor. Ce-o să răspundă Cîțu când va fi întrebat de ce a comis ilegalități clare la guvern? O să-l indice pe Iohannis, iar aici va fi bine sfătuit cât anume să se întindă, dar mai ales o s-o indice pe Ursula von der Leyen, care a condiționat anumite aprobări și plăți de sume din partea Uniunii Europene către România de această achiziție de un miliard de euro. Ce o să priceapă Ursula în perioada următoare? Păi o să priceapă că a fost folosită de către americani și pentru vaccinuri, și pentru războiul din Ucraina, ca orice idiot util, dar c-a venit vremea să se retragă de bună voie, dacă nu vrea dosare penale sau chiar pușcărie.

Credeți voi cumva că șefa Comisiei Europene și oamenii ei nu știu cu toții cum merge justiția din România, aflată sub comanda SUA? Știu bine, și așa va pricepe Ursula că e timpul să plece, că nu va mai fi susținută de către americani, care au de gând să îngroape rapid sub preș și marele acte de corupție programată din pandemie, pe baza achiziției habotnice de vaccinuri inutile și nocive, dar și războiul din Ucraina, pe care nu mai vor să-l finanțeze, dar unde Ursula a jucat tot un rol principal.

Așadar, sunt gata să pariez că Cîțu-Big Time este acum nebunul de pe tabla de șah geopolitic, ce va fi folosit ca s-o îngroape pe Ursula von der Leyen, ce va ieși din scenă de mână cu Zelenski, pentru că americanii nu mai au nevoie de ei, ba chiar aceste 2 personaje, cel puțin, îi încurcă rău. Singura posibilă răsplată pentru Cîțu va fi probabil o condamnare cu suspendare la finalul procesului, dar, atenție, asta nu înseamnă că n-ar putea fi chiar reținut de către procurorii DNA în următoarele zile, după ce i se va ridica imunitatea. De ce? Pentru că e nevoie de spectacol mare, prieteni, pentru a anima pedeapsa în cazul unui miliard de euro dus de apa sâmbetei, adică, în limbajul lui Cîțu, vom avea parte de un show big time!

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu