Scandalul tinerilor-ofițeri-pensionari angajați șoferi la Guvern!

Postat la: 18.08.2022 - 09:23

Ce mai batjocură! Acum vreo săptămână site-ul Inpolitics a publicat o știre scandaloasă conform căreia un fost lucrător al SRI a fost angajat ca șofer al șefului TVR, Dan Turturică, dar atenție, omul fiind șofer-începător, luându-și carnetul în martie 2022. Fostul jurnalist Turturică n-a negat, n-a dat drept la replică, deci putem considera că treburile stau chiar așa.

În zilele următoare însă au început să vină informații pe adresele GOLD FM că la nivelul Guvernului au fost angajați în ultimele luni mulți șoferi care, atenție, sunt ofițeri pensionari ai serviciilor secrete (mai ales SPP), care-și rotunjesc astfel veniturile cumulând pensia cu noul salariu. Treaba mi s-a părut gogonată, ba chiar incredibilă ținând cont de situația bugetară jalnică în care ne aflăm, așa că am verificat-o prin ceva surse guvernamentale. Și e adevărată!

Doar la nivelul SGG, prin RAAPPS, au fost angajați ca șoferi vreo 50 de astfel de ofițeri-pensionari (în jurul vârstei de 50 de ani), pe lângă cei cca 100 ce erau deja angajați. La nivelul fiecărui minister au mai fost plasați vreo 3-4, la fel la Senat și CDep, plus în companiile de stat cu bugete generoase, bune de risipit pe sinecuri, deci vă puteți baza pe cifra aproximativă de 2-300 de astfel de ''tăietori de frunză la câini''. Pensia medie a unui astfel de ofițer o fi în jur de 6.000 RON, iar cu noul salariu de vreo 4.000 RON, puteți estima venituri minime de 10.000 RON pentru fiecare astfel de șofer, pentru următorii 10-15 ani. Ce să mai zici?!

Contributivitate pentru nivelul pensiilor oamenii ăștia n-au avut, productivitatea muncii lor de șoferi n-o găsesc, poate fi o treabă (ilegală!) doar dacă vor fi folosiți ca agenți acoperiți în interiorul sistemului guvernamental de către serviciile secrete unde au lucrat până acum, dar oare nu erau destui deja? Unul dintre ei, care e tânăr-colonel-pensionar, i-a strâns pe câțiva dintre colegii-șoferi și le-a cerut să-l apeleze cu Dom' Colonel. Râsu-plânsu!

Sigur că putem discuta despre demnitatea și onoarea pierdută a unor astfel de ofițeri care acceptă asemenea umilință la final de carieră, dar asta ne arată în plus că integritatea profesională nu i-a preocupat nici când erau ofițeri activi, iar de-aici încolo putem chestiona și integritatea serviciilor secrete ce i-au avut ca angajați sub sintagma ''Servesc Patria!''.

Și guvernul este condus însă de un general-pensionar care cumulează pensia cu salariul sau/și indemnizația de parlamentar, dar la alt nivel, de vreo 50000 RON pe lună, putem spune deci că noile angajări sunt pe modelul patentat deja de Nicolae Ciucă. ''Ciucă al nostru'', cum probabil că-l alintă îndreptățit pe binefăcătorul lor noii colegi angajați.

Nu cred că vreun parlamentar se va sesiza sau revolta (doar e vorba despre Servicii Secrete!), vor fi câțiva din presă ce vor consemna nervoși, vă las deci pe voi să gândiți în plus ce reprezintă această poză și să realizați cum e (ne)condusă România azi.

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu