Scrisoare deschisa catre Vlad Voiculescu si Raed Arafat

Postat la: 12.03.2021 - 08:55

Stimate domnule ministru Vlad Voiculescu,
Stimate domnule secretar de stat Raed Arafat,

Vă rugăm să ieșiți public și să ne explicați care este situația și, mai ales, care este logica din spatele practicilor și protocoalelor din spitalele din țară în baza cărora cetățeni români infectați sau presupus a fi infectați cu Covid sunt legați și supuși unor tratamente inumane, agresive, am putea spune chiar tangente măsurilor privative de libertate.

În măsura în care exista vreo explicație pertinentă, este foarte important pentru respectul de sine al fiecăruia dintre noi, pentru încrederea în stat, în sistemul sanitar din România și în valorile democrației pentru care atâția români au luptat de-a lungul vremii, să ieșiți public și să ne explicați astfel încât fiecare cetățean să înțeleagă.
În măsura în care însă nu există o explicație pertinentă, vă cerem:
1. Să stopați de îndată astfel de practici in spitalele din România.
2. Să aplicați sancțiuni proporționale abaterilor realizate personalului care a inițiat/aplicat astfel de măsuri.
3. Să sesizați organele competente în acele cazuri în care există dovezi clare privind legătura dintre aceste tratamente și pierderea vieții sau traumatisme/traume grave produse pacienților.
4. Să recompensați victimele acestor practici sau pe familiile celor decedați în toate cazurile în care există o culpă a personalului medical în sensul celor de mai sus.
5. Să luați măsuri de sancționare a managementului spitalelor din România în care în ciuda existenței infecțiilor instraspitalicesti, nu se iau măsuri sau măsurile luate nu sunt adecvate.

Stimați domni,
Omenia, compasiunea, solidaritatea, respectul față de ființa umană și principiile democratice sunt valori care nu se permite a fi încălcate nici chiar în timp de pandemie.
Trebuie să ne tratați pe noi, OAMENII acestei țări, contribuabili și susținători ai sistemului public de sănătate din România cu respect și demnitate, cu grijă si profesionalism, așa cum se impune in România anului 2021. Dacă există imposibilitate de administrare a tratamentului cu excepția cazului în care trebuie să imobilizăm pacienții, faceți-ne să înțelegem asta, cu profesionalism.
În caz contrar, statul român se va confrunta cu pierderea totală a încrederii cetățeanului, cu acțiuni de protest și acțiuni de tragere la răspundere în instanțele din Romania și Uniunea Europeana.
Doctorii și personalul medical au fost și sunt eroi ai acestei pandemii. Tăcerea Dvs, lipsa explicațiilor pertinente nu fac decât să îi transforme pe aceștia în blamați.

Vă mulțumesc,
Ramona Ioana Bruynseels

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu