Se pregătește Sacrificarea Pacienților pentru Salvarea Planetei!
Postat la: 02.07.2023 - 11:42
Trădarea de către medici a jurământului lui Hipocrat în vremea COVID a fost doar primul pas pentru folosirea medicinei la împuținarea populației.
„Amprenta de carbon a sistemului olandez de sănătate este prea mare. Există multe inițiative pozitive pentru reducerea ei, dar lucrurile se mișcă prea încet. Este nevoie de opțiuni radicale."
Așa începe un articol halucinant din publicația olandeză Medisch Contact sub semnătura lui Johan Mackenbach, șeful Catedrei de Sănătate Publică la Centrul Medical Erasmus din cadrul Universității de Medicină Rotterdam.
După ce constată cu îngrijorare că, în ciuda unor eforturi importante, emisiile de gaze de seră produse de sistemul de sănătate olandez nu vor fi în 2030 cu mult mai mici decât cele din 1990, profesorul Mackenbach deplânge ritmul lent și banii puțini alocați inovațiilor din acest domeniu.
Drept urmare, el propune transferea de sume de bani de la cercetările pentru combaterea bolilor (cancerul, de exemplu) la cercetările pentru combaterea emisiilor de carbon:
„Accelerarea acestor inovații necesită o abordare programatică, bazată pe resurse financiare mai mari decât cele disponibile în prezent pentru acest tip de cercetări.
„Dacă dorim cu seriozitate să facem sistemul sanitar mai sustenabil, opțiuni radicale sunt necesare și în domeniul cercetării.
„Așadar, dacă este necesar, resursele financiare suplimentare necesare în acest scop trebuie create pe seama actualelor bugete de cercetare - diagnosticare mai bună, vaccinuri noi, terapii mai eficiente împotriva cancerului, de exemplu.
„La urma urmei, a trecut timpul când puteam investi neîngrădit în cercetarea cauzelor bolilor și pentru tratamente mai bine fără a ne face griji de «îngrădirile planetare» ale sistemului sanitar."
În continuare, autorul deplânge comportamentul principalilor actori din cadrul sistemului de sănătate, pacienți, medici și directori de spitale.
Despre pacienți, de pildă, Mackenbach scrie cu amărăciune: „Pacienții doresc să scape de problemele lor (de sănătate) și nu sunt interesați să renunțe la o parte din îngrijirea sănătății în favoarea unei reduceri a distrugerilor climatice."
De aceea, spune profesorul de la Rotterdam, „este nevoie de o strategie bine gândită" în care, în pachetul de asigurări de sănătate pentru un pacient, să fie acordată „aceeași pondere relației dintre impactul asupra mediului și o sănătate mai bună".
Cu alte cuvinte, salvarea mediului trebuie să fie pe picior de egalitate cu salvarea pacientului. Pentru aceasta, trebuie luate resurse de la îngrijirea sănătății pacientului și realocate pentru salvarea planetei.
Salvarea planetei pe asigurarea de sănătate personală.
Autorul articolului „științific" face pasul următor, sugerând că tăierea banilor de la sănătate pentru salvarea planetei va duce la un mediu mai sănătos, de care vor beneficia în primul rând pacienții de azi.
Apogeul este atins când profesorul olandez pune întrebarea „dacă ar trebui să mai investim în prelungirea vieții în condițiile în care spațiul ecologic este tot mai mic, iar fiecare an suplimentar de viață al actualelor generații limitează spațiul viitoarelor generații".
Pentru a încheia apoteotic: „Nu ar fi de ajutor dacă ar exista persoane în avangarda societății care să renunțe în mod voluntar la îngrijirea sănătății cu un impact prea mare asupra mediului, și (să renunțe) deci la reducerea suferinței proprii, la prelungirea vieții și la alte beneficii sanitare, așa cum există deja oameni care au renunțat de bună voie la consumul de carne sau la zborurile de sărbători?"
Concluzia cât se poate de transparentă a articolului este că, pentru a salva planeta, oamenii ar face bine să se priveze de îngrijirea sănătății lor,chiar cu prețul suferinței și al morții.
Profesorul Mackenbach are venerabila vârstă de 70 de ani. El ar putea oferi un luminos exemplu „avangardei societății", renunțând total să își îngrijească sănătatea și refuzând să își mai prelungească poluanta viață.
Așa cum au fost în avangarda Vaccinării, medicii s-ar cuveni să fie și în prima linie a Eutanasierii. Sigur și Eficient.
Adrian Pătrușcă
(preluare de pe Activenews.ro)
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu