Secretul rușinos al fugii lui Zelenskiy de declarația în fața Parlamentului României

Postat la: 13.10.2023 - 01:20

Desigur că v-ați dat seama de faptul că Zelenski a mințit ieri, de la microfonul Palatului Cotroceni, declarând că n-a avut un discurs pregătit pentru declarația din Parlamentul României și de-aia n-a mai ținut-o.

Cel care l-a dat de gol, însă, că e mincinos a fost chiar Iohannis, care a confirmat că acest moment figura în program, al discursului lui Zelenski în Parlament, era stabilit oficial și consemnat ca atare. Cu un tupeu bine exersat, Zelenski s-a umflat în pene în fața jurnaliștilor și le-a zis cum ar putea să-și închipuie ei că el, marele lider mondial, n-ar fi fost în stare să țină un discurs în fața bieților parlamentari români când el a evoluat cu succes pe marile scene parlamentare ale lumii, fiind aplaudat în picioare.

Ei bine, măi ZeleVogue, nu erai pregătit tocmai pentru că nu puteai da socoteală pentru umilirea și tracasarea minorității românești din Ucraina, pentru persecuția călugărilor și preoților ortodocși de acolo, pentru săparea și distrugerea Deltei Dunării, pentru pagubele generate fermierilor români, dar și asupra infrastructurii sau bugetului României, plus multe altele; sau puteai să ignori aceste lucruri și să sfidezi oițele din Parlamentul României, numai că ție ți s-a făcut frică, iar consilierii tăi ți-au zis să acționezi așa cum zice o veche vorbă românească „frica e rușinoasă, dar e sănătoasă".

De ce anume i-a fost frică lui Zelenski? Am văzut că mulți dintre cei care comentează, inclusiv jurnaliștii, au considerat că Diana Șoșoacă a fost cea care l-a înfricoșat pe pirpiriul președinte ucrainian, urletele contra lui, slobozite încă de acum două zile, cu tot cu amenințarea de luat la trântă la propriu pe holurile Parlamentului. Dacă era vorba numai despre Șoșoacă, harnicii din instituțiile de forță ale Statului ar fi anihilat-o rapid prin metodele brevetate de către ei în timpul Statului Paralel, multe. Spre exemplu, puteau rapid să-l cheme la audieri intempestive pe celebrul Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei, într-unul dintre dosarele deschise pe numele său, că oricum asta face parte din arsenalul prin care au reușit s-o dreseze ei pe Șoșo, și ar fi rezolvat astfel problema.

Deci ce s-a petrecut încă în plus? Vă spun eu. Cei de la AUR au folosit o stratagemă ce a funcționat, anume următoarea: la aceeași oră cu discursul programat al lui Zelenski în fața Parlamentului, ei au decis organizarea unei dezbateri a parlamentarilor AUR cu fermierii români, nici mai mult, nici mai puțin, indicând astfel că nici n-au de gând să participe la discursul lui Zelenski din plen și că în acest fel ar vrea să-l sfideze. În paralel, au lăsat să se scurgă ieri dimineață zvonuri că ei pregătesc câteva zeci de pancarte cu texte împotriva lui Zelenski, scrise în engleză și în ucraineană, pe care le vor afișa în sala de plen, lucru la care auriștii au dovedit că se pricep bine, l-au exersat de multe ori.

Serviciile noastre secrete au intrat în panică și au informat de urgență echipa ucraineană a lui Zelenski asupra pericolului, spunându-le că n-au ce face, n-au cum acționa, fiind vorba totuși de câteva zeci de parlamentari AUR ce nu pot fi blocați pur și simplu. Ucrainenii s-au speriat și ei, dându-și seama că defilarea lui Zelenski prin România s-ar putea sfârși prost, prin viralizarea pe rețelele de socializare a acestor mesaje de protest ce ar arăta întregii lumi că nici măcar ultimul bastion românesc de susținere a Ucrainei nu mai rezistă. Zelenski, care era pregătit să livreze un show, în care să fie aplaudat în picioare, după cum a fost obișnuit, nu a vrut să-și asume un asemenea risc, i-a fost frică și a anulat pur și simplu discursul.

Așadar vizita lui Zelenski la București devine istorică, dar și isterică; istorică însă prin semnificația faptului că până și el și-a dat seama că, pe românește, nu mai ține vrăjeala și actorașul-președinte a capotat în fața unei amenințări, despre care nici nu se știa dacă e reală sau nu, rămânând însă și cu imaginea promovată prostește de către jurnaliștii propagandiști că el s-ar fi speriat de amenințările cu bătaia venite din partea unei senatoare corpolente, în fața căreia gărzile sale de corp sau proprii mușchi, exersați la sala de forță, ar fi fost neputincioși. Stați liniștiți, că la pachet cu Zelenski s-au făcut de râs și oficialii români și vajnicele noastre servicii de securitate ce nu i-au putut asigura președintelui ucrainean cadrul dorit. Râsu'-plânsu'!

Cozmin Gusa

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu