Știți cum recunoști cel mai ușor un ANALFABETIS FUNCȚIONALUS?

Postat la: 07.12.2023 - 08:58

E cel care răcnea în portavoce "FĂRĂĂĂ PEEENAALI" sau făcea spume la gură agitând pancarta cu "Toți pentru Justiție" (care Justiție?). Cel care agresa vârstnicii pe lângă secțiile de votare fiindcă nu răcneau la unison cu el două-trei lozinci imunde.

E cel care se simte amenințat de „pericolul suveranismului", că așa a văzut el la punctele G ale propagandei securiste din România, că „suveranitatea și suveranismul sunt ceva de rău", ignorând faptul că, în Constituția României, primele două articole sunt tocmai despre SUVERANITATE.

E cel care purta peste botic două măști, de regulă aceleași 3 zile la rând, în anii pandaliei, cel care golea magazinul de hârtie igienică și, când ajungea acasă, spăla ambalajele cu spirt. E cel care posta mândru în 2014 poză cu ștampila "VOTAT" pe buletin și #puiemonta.

E cel care, tot în anii pandaliei, urla cât îl țineau bojocii că „NEVACCINAȚII ÎI PUN PE VACCINAȚI ÎN PERICOL". Sunt chiar ei, cei ce îți spuneau pe un ton superior, dojenitor, că ei s-au înțepat PENTRU TINE, iar când făceau oricum o formă nasoală de boală, „imunizați" fiind, îți spuneau că, dacă nu era serul magic, sigur ar fi murit, deci clar dozele alea au folosit la ceva, că doar le-a zis lor prof. dr. savant academician de renume mondial Vlăduț Voiculescu că e „SIGUR ȘI EFICIENT".

A, da, și e el (sau ea), cel care certa curierii de pe biciclete că nu poartă masca corect, suna la 112 să toarne localurile care nu cereau certificat la intrare, declara că are orgasm fiindcă, spre deosebire de tine, poate să-și bea cafeaua pe terasă și să circule pe stradă după ora 10, scotea telefonul și arăta codul QR cu un aer satisfăcut paznicului de la Mall, aruncând o privire disprețuitoare spre „conspiraționiștii șoșocari" care erau ținuți dincolo de gardurile care îi salvau pe ei de pericolul scursurilor neînțepate cu 2-3 doze. E cel care își trosnea degetele și se burzuluia la cei care aveau curajul de a pune la îndoială alegațiile "surselor oficiale".

E marțafoiul care susținea că el crede ferm în valorile democratice, în libertatea de a protesta, libertatea de expresie, dar care a aclamat cu efuziune interzicerea protestelor, cenzura, discriminarea, îngrădirea libertăților fundamentale și încălcarea Constituției. Da, el e!

E cel care îți respectă un singur drept, dreptul de a fi de acord întru totul cu el, altfel îți oferă libertatea să taci dracului din gură, în timp ce scoate din desagă trei etichete tembele (de regulă oricum are doar trei) și ți le lipește pe frunte. E cel care te încurajează să-ți exerciți dreptul la vot, până află că nu ai de gând să votezi cu USR PLUȘ (Uniunea Securiștilor Ridicoli) sau cu Dacian Julian Ciolan, caz în care se urcă cu picioarele pe tine precum un pitecantrop turbat în bananier și urlă "UGHA-UGHA, ciumat haurist extremist, UGHA-UGHA, putinist conspiraționist rusofil, UGHA-UGHA, din cauza voastră nu PROGRESEAZĂ țara asta, UGHA-UGHA, puneți în pericol DE-MOOOO-CRAAAA-ȚIAAAA!!!!".

Dacă ai totuși tupeul să-l întrebi ce democrație e aia în care cei precum el cer interzicerea partidelor, punctelor de vedere antagonice cu ale lor, presei, protestelor, ce democrație e aia în care meriți să fii ostracizat pentru delict de opinie și etichetat ca „dușman al cauzei" dacă nu recitiți aceleași lozinci găunoase precum fac ei, te va considera o cauză pierdută și își va striga frații săi de portavoce să te blameze, căci ei nu știu să dezbată pe baza argumentelor și contra-argumentelor, fiind capabili să înțeleagă doar lozinci, cu cât mai simple cu atât mai bine. Plini de țâfne, se vor aduna și se vor hăhăhăhăiai precum hienele, vor face cerc în jurul tău și vor performa un dans tribal (sau trivial) pe acorduri de Chirilă.

Ăsta e ANALFABETIS FUNCȚIONALUS al României de azi.

Dar există și o veste bună: specia asta locală nu e încă periculoasă. Da, e o specie de oameni extremiști, primitivi în gândire, impotenți cognitiv, abrutizați de punctele G ale propagandei (alde GiGi Tv), care filtrează totul aplicând mereu DUBLA MĂSURĂ, suferinzi de usereism, care, așa cum am mai demonstrat, nu e o opțiune politică, ci o boală psihică. Dar nu e o specie la fel de pernicioasă precum ANALFABETIS FUNCȚIONALUS al Americii, spre exemplu. Acolo e groasă.

Ăia scot arma pe care scrie mare "DEMOCRAȚIA SUNTEM NOI" și te împușcă direct în cap, fără a mai pune întrebări sau a lipi etichete. De ce? Fiindcă le-ai spus că Trump a fost un președinte de un miliard și ceva de ori mai bun decât e Înalt PreaSenilitatea Sa, fie și doar pentru că, în mandatul lui Trump, s-au încheiat războaie, nu au început războaie, nu mai vorbim de faptul că Trump știe în fiecare dimineață în ce an suntem, ce funcție are și își face nevoile la toaletă, nu în scutec.

Totuși, revenind la ANALFABETIS FUNCȚIONALUS al nostru, ăsta pentru care lumea nu are nuanțe, doar non-culori, totul e GOOD (adică ai EXACT aceeași viziune precum a mea) sau BAD (orice contrazice crezul meu), nu vă amăgiți când vedeți că zgomotul făcut de ei se estompează. Când faptele contrazic în mod irefragabil toate aserțiunile lor din trecut (vezi cazul Mândruță), ei nu își reevaluează concepțiile, nici nu își pun la îndoială deciziile și acțiunile, nici pe departe să-și ceară scuze și să caute un mod ca mâine să fie mai puțin ignoranți, primitivi și proști decât au fost ieri sau decât sunt azi . Ei doar așteaptă următoarea fentă după care să fugă și următorul grup pe care să-l pohlibuiască, să-l "canceleze" că așa îi dictează lui turma, nu conștiința.

ANALFABETIS FUNCȚIONALUS, cel care nu va ezita NICIODATĂ să se bată până la ultima sa picătură de sânge ca sa te distrugă fiindcă ai comis impietatea de a nu fi de acord cu el. Democratic, evident! Proști, dar mulți... O, tempora! O, mores! O zi frumoasă, excelențelor!

Dinu Popescu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu