Trump ar putea fi arestat sau o poate păți și mai rău. Dar asta nu va salva America sau lumea!

Postat la: 09.08.2022 - 10:16

Mi-am petrecut dimineața de duminică vizionând discursul de 100 de minute a lui Trump, de la întâlnirea republicanilor din Texas-USA.

Văzusem în zilele precedente, pe lângă intervenția lui Viktor Orban, mai multe speech-uri ale unor guvernatori sau congresmeni republicani, care-au radiografiat dur situația din SUA, pe care au etichetat-o ca fiind la limita pierderii democrației și a bunăstării americane, așa că m-așteptam ca Trump să ridice chiar nivelul criticilor la adresa politicii actuale a Casei Albe. Și-așa a fost, fostul președinte radiografiind situația actuală dur de tot și învinovățindu-i pe Biden&Company pentru prețurile exagerate la combustibil și alimente, sărăcirea populației, finanțarea cenzurii din presă, războiul din Ucraina, impunerea cu forța a transgenderismului, provocarea inutilă dar gravă a Chinei, furtul alegerilor din 2020 și pregătirea unuia similar în 2022, anunțând inclusiv repercursiuni ilegale contra sa, a fiului său sau a altor republicani ce vor îndrăzni să critice ceea ce se întâmplă azi în America.

Eu nu am fost fan Trump, l-am considerat excesiv și neglijent în administrarea afacerilor sale, deci n-aveam așteptări că va reuși reașezarea politicii americane pe baze de normalitate. După 2020 l-am acuzat și pentru naivitatea prin care a permis fraudarea alegerilor prezidențiale din SUA, fapt prin care s-a generat marasmul actual din politica americană, dar mai grav, din politica mondială. Dar aceste elemente sunt de domeniul trecutului, e limpede că azi Trump face ceea ce e necesar, încercând prin critici și dezvăluiri publice să blocheze ofensiva transumanistă pe care o resimțim cu toții, trecând prin pandemia indusă și experimentând războaie planetare.

La finalul discursului din noaptea de sâmbătă spre duminică, pe care l-am urmărit împreună cu fiul meu, acesta m-a întrebat transfigurat ce i s-ar putea întâmpla lui Trump în perspectivă, în urma unor asemenea poziționări. I-am răspuns că e posibil ca Trump să fie inculpat rapid, poate și arestat, dacă nu va înceta cu asemenea mesaje și dezvăluiri publice. Ținând cont de situația Americii și de soarta tragică a altor președinți americani, i-am evocat și posibilitatea eliminării fizice a lui Trump, pentru că miza pierderii puterii parlamentare în perspectiva alegerilor din noiembrie este una de tipul ''totul sau nimic''.

Azi-noapte operațiunile din șirul sugerat de către mine contra lui Trump au debutat prin percheziționarea intempestivă a celebrei sale vile din Mar-A-Lago, câteva zeci de mascați ai FBI căutând documente secrete, spărgându-i și safe-ul pentru asta. Și e clar că vor găsi exemple de astfel de documente, orice fost președinte de pe planetă are așa-ceva în posesie. Iar Trump se va dezvinovăți în mod inutil spunând că nu le-a folosit către terți sau că are tot dreptul să le dețină din moment ce i-au fost destinate în timpul mandatului, e limpede că planul pentru incapacitarea lui se va desfășura în continuare. Rămâne întrebarea cheie dacă SUA mai au resorturi politico-mediatice de a bloca asemenea abuzuri, respectiv dacă mulții susținători ai lui Trump mai au curajul/energia de a se revolta în stradă pentru a-și susține favoritul. Cei care-au declanșat operațiunea anti-Trump și-au făcut însă calculele și e limpede că mizează pe succesul planului lor. Dar asta nu înseamnă deloc că problemele SUA vor fi rezolvate, cu atât mai puțin ale lumii, proaspăt incendiate ...

Cozmin Gușă

P.S. O știre repede trecută cu vederea ne-a anunțat ieri că Viktor Orban, tocmai întors de la adunarea republicană din Texas, a fost salvat de la înec în Croația de către un jurnalist atent. El nu era să se înece pentru c-ar fi fost imprudent înotând în larg, ci pentru că barca în care vâslea alături de soția sa și-un bodyguard a luat brusc apă în larg fiind... găurită. No comment.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu