Uite blatu', nu e blatu'!

Postat la: 11.05.2021 - 22:41

De când a început play-off-ul Ligii I, plouă cu bănuieli cum că echipele din a doua jumătate a clasamentului s-ar fi împărțit în care-i cu Clujul și care cu FCSB-ul. Cele mai suspectate - Sepsi, care chipurile juca pentru ceferiști, și Botoșanii, ștampilați drept veșnic îndatorați lui Gigi Becali.

Și azi așa, mâine-așa, vocile clevetitoare nu și-au pus vreo clipă problema că echipa lui Leo Grozavu și cea a lui Marius Croitoru ar putea să ridice capul și să aspire la mai mult decât postura de outsideri la care păreau condamnate. Când Sepsi a umilit în deplasare FCSB-ul, s-a spus răspicat că, iată, a jucat pentru...CFR Cluj, iar când a repetat surpriza și în Bănie, orice dubiu fusese deja spulberat.

Rămânea doar "formalitatea" de luni seară din Gruia, în care Sepsi pornea, conform tradiției, ca victimă sigură. Ce să vezi însă? Băieții de la Sf. Gheorghe au dominat categoric partida, creându-și o mulțime de situații favorabile din care au fructificat una singură, suficientă pentru a învinge cu 1-0 și a obține astfel prima lor victorie în fața CFR-ului! Echipa lui Leo Grozavu se poate mândri, așadar, că a bătut la ele acasă toate primele trei clasate, succesul de la Cluj aducând-o la un singur punct de Craiova! Cu ajutorul...Botoșanilor, care au învins în Bănie cu 3-2, la capătul unui meci crâncen, cu trei eliminări, cu gafe de arbitraj și cu o galerie evident dezamăgită. Oltenii au ratat astfel cursa pentru titlu și ceea ce le mai rămâne sunt speranțe pentru Cupă și pentru...locul trei din play-off.

Așa se face că tot luni seară, după eșecul clujenilor, steliștii aveau nevoie de victorie în jocul de la Clinceni, cu Academica, considerată echipa lor de casă, pentru a reveni în fruntea clasamentului. Ei bine, nici ei n-au reușit decât un egal (2-2), după ce au condus cu 1-0 și au fost conduși cu 2-1! Portarul Vlad a mai gafat o dată, Tănase a executat de două (!) ori penalty-ul egalării, iar în final FCSB putea ieși de pe teren în triumf, după ce portarul Ureche a scos o minge trecută de...linia porții. Dar cum arbitrii n-au văzut și VAR tot nu avem, partida s-a încheiat remiză, steliștii rămân pe locul secund, iar CFR își păstrează poziția de lider.

Concluzia care se trage însă e că nivelul din play-off e jalnic, că nici nu mai contează cine e în frunte și cine pe locurile 5-6, lipsite de orice miză, și că, una peste alta, cam toți sunt o apă și-un pământ. Spun asta și pentru că într-un colț de tribună l-am văzut îngândurat pe Mirel Rădoi, hulitul selecționer al naționalei, care ar trebui să facă performanțe cu această generație de jucători. Mai sunt de disputat trei etape, șansele la titlu rămân aproximativ egale pentru CFR și FCSB, iar cu așa-zisele blaturi, e cazul să o lăsăm mai moale!

Câteva cuvinte despre Turneul de la Roma, în care Simona Halep pornește optimistă, în ciuda eșecurilor de la Stuttgart și Madrid. Că a renunțat la serviciile lui Artemon Apostu nu e vreo surpriză, ținând cont că nu e nici primul, nici ultimul antrenor cu care o rupe hodoronc-tronc. Încă-i bine că l-a păstrat pe Darren Cahill, dar cred că, încet-încet, Simona se apropie de finalul impresionantei sale cariere, ceea ce devine tot mai vizibil. La Roma, unde este deținătoarea titlului de la ediția precedentă, îi va fi extrem de greu, întrucât tabloul e plin de nume mari. Să-i urăm însă succes!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu