Vela bellum interlopulus sugit est!

Postat la: 12.11.2020 - 11:27

Din titlul de mai sus, fiecare sa inteleaga ce vrea... n-are sens sa-i cautati o traducere corecta pe google din daco-latina (cu toate ca este destul de aproape de realitatea absconsa, ceea ce "suge"-reaza motorul de cautare, iar "interlopulus" e mai vizibil in contextul nostru argotic practicat de ministrul cu pricina, decat "interloper"-ul academic).

Este ceea ce mi-a venit vazand la "teve" declaratiile belicoase ale lui Marcel Vela, care ne anunta cum a pus el geana si spranceana pe gruparile intelope. Apropos, pe limba lui Publius Vergilius Maro, zis pe romaneste si Virgiliu, "vela" se traduce ca "voal"... Deci, sa devoalăm ceea ce e de "develat".  Cat despre "Marcel" aflam din dictionar ca e derivat din numele latin Marcus, nu ala de trage cu arcu', ci ala care era dat in onoarea zeului Marte, zeul razboiului. Avem toate ingredientele aici: dezvaluiri si razboaie cu interlopii "de supt" (cum zice google translate, care adevar graieste!), ceea ce l-ar face invidios si pe Caius Iulius Caesar, cu al sau "De bello gallico", ca sa nu mai zic de Marcus (un soi de Marcel Vela al timpurilor trecute) Ulpius Nerva Traianus, care s-a dat mare cu "De bello dacico" (tot un fel de plagiat) după ce Decebalus per Scorillo i-a tras-o freză inainte de a fi tradat de Bicilis! Numai ca romanii de la Râm faceau cohorte armate din interlopii vremii, si-i bagau la inaintare pentru sacrificiu.

Prin urmare si-asa deci, nu e vorba despre greci! Dar intrebarile raman: Razboiul cu interlopii sa aiba vreo legatura cu alegerile din 6 decembrie? Perchezitiile astea minunate altfel care se fac tocmai acum, pe pandemie, sunt menite sa trezeasca legiunile de votanti dupa ce PNL-ul si cu centurionii USR se prabusesc in sondaje? Iata chestiuni la care n-a raspuns nici Virgiliu, nici Caius Pupus, nici nu sunt de gasit in statia de tramvai de la Nerva Traian, poate doar in statie la Lizeanu, vorba cantecului... Hai, ca sa fim clari de la inceput, ca nu tinem cu interlopii, sa le faca razii, perchezitii, sa-i prinda, sa-i aresteze, sa-i șifoneze si antifoneze ca la concurs, dar aici e treaba de cum e mesajul politic pentru populatia aflata la putere, care desi isi tine sageata-n sus, in realitate e cu fundu' la Marcu (ca tot vorbiram de tras cu arcul)!

Carevasazica, Marcel Vela declanseaza la ordin operatiunea anti-interlopi si porneste un set de perchezitii ca la Vadu Lat, in urma carora, ca sa vezi, "cade" unul numit Alex Bodi, care cica a fost sotul Biancai Dragusanu. Aha, pai zi bre asa! Ca sa inteleaga si coafezele si alti cititori de tabloide, ca Bodi ăsta era "locotenentul" lui Tâmplaru, ca daca ziceai de "Clanul Tamplaru" - chiar daca e din Sibiul lui Iohannis - nu interesa pe nimeni. Insa, cu Bodi in funte, vom avea victorii multe! Votantii de tip tabloid imbeciloid vor deduce ca potentatii pandemici au inchis ei pietele si scolile, dar asta numai ca sa se lupte cu interlopii... Plus ca interlopii, prin traditie daco-cinegetică, sunt ai PSD, ca uite la Baluta de la Sectorul 4, sau cum era Florea la 5, sau predecesorul Vanghelie, ca si altii - chiar Dragnea era pazit de clanuri - astia fac presiuni la poporul local sa voteze "Jó napot kívánok, PSD", mai dihai ca udemereu'. Ce mai conteaza ca Vali Capone si cu Migdale il sustineau pe Ciucu de la PNL?! Astia doi sunt "interlopii buni", adică gigea, iar alde Bodi si Tâmplaru sunt "interlopii rai". Chiar, Vela o fi cu ochii si pe Capone? De fapt, daca au inchis pietele, i-au tras-o si lui Capone!

Si ce mai intelege el, interlopul - caruia, repetam, nu-i plangem de mila, dimpotriva - dupa ce te napustesti pe el cu perchezitiile si arestarile? Ca mai bine fuge din tara, acum, de alegeri! Ceea ce nu-i rau, sa fuga cu tot neamul lui! Doar ca, asa-zisul razboi al lui Vela cu interlopii cam "sucks"! Daca doar nefericiul de Bodi e "varful de sageata" (liberala sau nu) al mult-meditizatei campanii anti-interlopi (care si asa sunt raspandaci de virus mai ceva ca adolescentii infierati de Orban), sau niste gealati de mana a treia ai Camatarilor, bașca niste fraieri de proxeneti, atunci sa ne mai lase ministrul "geacă" in durerea noastra. Toate astea, insa, ca sa conspir precum teoreticienii "pamantului plat" ma fac sa ma intreb si daca nu e treaba pe dos. Adica, stam asa de prost in sondaje si e mare pericol cu alegerile, incat avem noi nevoie de interlopi sa ne aduca votanti cu forta din cartierele si orasele rau famate si nu sa-i lasam la indemana PSD! Ca interlopii inteleg repede, mai ales daca-i sperii cu pârnaia...

Bogdan Comaroni

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu