Vizita lui Ciolacu: Americanii bat șaua ca să priceapă Iohannis!

Postat la: 05.12.2023 - 17:36

Detaliile publice ale incidentului generat de către ambasadorul Muraru cu ocazia vizitei lui Ciolacu la Washington le cunoașteți. Ca să caracterizez momentul pe scurt, pot spune din start că a fost manifestarea unui parvenit arogant, mă refer la Muraru, o manifestare de tip „s-a suit scroafa în copac". Ce nu știți, însă, încerc să vă spun eu în această analiză completată și cu considerații pe care le-am obținut din partea unor foști diplomați prestigioși.

Dar mai întâi, cine este acest Andrei Muraru, ambasadorul nostru la Washington? Împreună cu fratele său geamăn, Alexandru, au debutat ca și cercetători ai istoriei recente, promovați fiind în spațiul public de către Marius Oprea, căruia i-au „mulțumit" eliminându-l rapid din conducerea institutului unde lucrau și apoi luându-i locul. Andrei Muraru, oportunist și slab pregătit profesional, și-a găsit o pâine de mâncat, alături de fratele său, prin inventarea unui antisemitism al românilor, operațiune ce a enervat pe toată lumea bună din România, dar operațiune ce a fost destinată, de fapt, obținerii de fonduri și de indulgențe din partea organizațiilor sioniste.

În acest fel, frații și-au găsit și un tată spiritual în persoana lui Radu Ioanid, fostul director al Muzeului Holocaustului din Statele Unite ale Americii, respectiv actual Ambasador al României în Israel. Radu Ioanid este cel care i-a oblojit, i-a protejat și i-a promovat pe cei 2 frați gemeni Muraru. Iohannis, la rândul său, complexat fiind de trecutul său infamant de continuator al grupului etnic german, prin Forumul Democrat German, cunoașteți scandalul, i-a adoptat la rândul său în grup pe cei 3, și pe Radu Ioanid, și pe frații Muraru, ca să-i fie de folos, căpătuindu-i pe toți cu funcțiile pe care aceștia le au astăzi: de ambasadori în Statele Unite, respectiv Israel și respectiv de lider PNL Iași pe celălalt frate Muraru.

Legat de activitatea fratelui ambasador Muraru sunteți în cunoștință de cauză, de la favoritisme oferite apropiaților liberali ce au vizitat Statele Unite ale Americii, până la luxul reședinței din Washington DC, demnă de un prinț arab, multe alte lucruri pe care le-au relatat colegii noștri jurnaliști. Ce nu știți despre Muraru este faptul că de data aceasta a făcut tot ceea ce putea în ultimele luni pentru a bloca, amâna, subția vizita lui Ciolacu în America. De ce? Pentru că planul lui și al lor era ca primul să ajungă acolo în vizită de stat chiar Iohannis, ca să poată culege astfel laurii oferiți de către americani pentru subordonarea noastră totală la cerințele lor din timpul războiului ucrainean; adică, pe românește spus, Muraru i-a pus tălpi premierului României, acesta fiind și motivul igienic pentru care Ciolacu nu l-a luat la întâlnirile din America, iar noi n-am fi aflat atât de ușor acest lucru dacă însuși fratele Muraru n-ar fi făcut aroganța de a comunica public acest lucru. Am apreciat personal eliminarea lui Muraru, fără să știu ieri acest fapt; era suficient trecutul său anti-românesc pentru justificare.

Discutând, așa cum am spus, cu câțiva foști diplomați prestigioși, unii cu o activitate îndelungată chiar în SUA, aceștia mi-au spus chiar mai mult despre originea, semnificația și consecințele gestului lui Ciolacu decât simplu fapt că Muraru a primit un mare punct negru în fața comunității diplomatice din Washington, anume că, citez aici o medie a opiniilor: „Ciolacu a îndeplinit astfel chiar o cerință discretă a Departamentului de Stat american, ce dă astfel un mesaj lui Iohannis pentru rechemarea urgentă a lui Muraru, deoarece Departamentul de Stat american nu suportă oameni nepregătiți și agresivi din punct de vedere politic pe teritoriul SUA ca oficial ai oricărui stat din lume".

Vă este limpede că și Ciolacu, înainte să decidă să nu-l ia pe Muraru în vizitele sale, s-a consultat cu cei care l-au primit acolo din partea Departamentului de Stat și atunci tot ce mi-au divulgat mie acești foști diplomați prestigioși, profesioniști, stă în picioare. Probabil că i s-a explicat și lui Iohannis deja acest lucru, care are astfel o problemă dublă, deoarece Ciolacu i-a luat fața și în relaționarea cu puternicul lobby evreiesc, acolo de unde așteaptă sprijin prin punerea la punct a lui Ciolacu și menținerea lui Muraru. Aceste lucruri sunt sperate de către Klaus Iohannis, însă s-ar putea să fie toate peste cap tocmai de aceste întâlniri, vizite, discuții nu doar din America, ci și din ultima vreme ale lui Ciolacu, care ușor, ușor îl aruncă pe Iohannis și pe oamenii săi în irelevanță.

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu