Zelenskiy poate pierde războiul, e susținut de Bogdan Teodorescu!

Postat la: 24.09.2022 - 11:08

Andrei Marga a publicat ieri o analiză consistentă despre schimbarea ordinii mondiale actuale în siajul conflictului ucrainean, în cuprinsul căreia îi așează acolo unde le e locul și pe detractorii săi mai vizibili, Cioroianu, Baconschi, Tismăneanu.

E util s-o citiți, și dacă vă interesează mecanismele geopolitice în baza cărora lumea se va schimba, dar și dacă sunteți curioși să știți textura rețelei intelectualilor ce atacă la comandă. (Andrei Marga: În războiul din Ucraina nu vor fi învingători! Dar cu un conflict nestins nu va fi liniște în Europa, iar europenii vor achita factura).

Ieri a mai apărut public încă un personaj din respectiva rețea, tot cu misiune anti-Marga, despre care am aflat ascultând pastila lui Ion Cristoiu. E vorba de Bogdan Teodorescu ce-a fost invitat la podcastul lui Ionuț Cristache, și care Teodorescu a emis păreri cu substrat geopolitic, dar de tip propagandistic, susținând retorica lui Zelenskiy.

Având în vedere că după 2014 și înfrângerea lui Ponta a cam dispărut din spațiul public (și din România), e potrivit pentru completarea analizei despre rețeaua intelectualilor propagandiști să reamintesc evoluția lui Teodorescu la vârful jocurilor de putere din ultimele decenii. În mandatul lui Emil Constantinescu el a fost consilier la Cotroceni, iar după plecarea rușinoasă a acestuia din funcție, Teodorescu s-a reorientat profesional devenind consultant politic.

În mandatul lui Adrian Năstase l-a deservit pe acesta în calitate de prim-ministru, dar în paralel lucra și pentru Miron Mitrea și Dan Ioan Popescu ce aveau mari ambiții de putere. A încercat să-și vândă expertiza și PSD-ului de-atunci, dar l-am blocat motivând că nu era necesar, și oricum aflasem că-i tăia facturi deja și lui Băsescu, ce era primar al Bucureștiului și noul adversar politic al PSD.

Teodorescu a ajuns însă consultantul campaniei PSD în 2004, dar după demisia mea din funcția de secretar-general și din partid, motivată prin preluarea autorității în PSD de către tripleta toxică Hrebenciuc-Mitrea-DIP. Cu Teodorescu la coordonarea campaniei sale, Adrian Năstase a pierdut alegerile în 2004, iar consultantul său a fost recuperat de către Adrian Sârbu pentru câțiva ani, dar doar până-n 2009, când Teodorescu a fost plasat în campanie lângă Băsescu. Și acele alegeri au fost pierdute în România în fața lui Geoană, dar numărătoarea voturilor din diaspora (țineți minte potlogăria lui Baconschi la Paris), l-a dat tot pe Băse președinte.

''Gloria'' rezultatului electoral i-au adus noi contracte bănoase lui Teodorescu, din care a trăit bine până-n 2014, atunci când șefii lui din umbră l-au plasat lângă superficialul candidat Victor Ponta spre a-i face strategia de campanie. Trebuie să știți acum după opt ani, că Teodorescu, susținut politic de Dragnea, este cel ce l-a convins pe Ponta să nu suplimenteze numărul de secții de votare din diaspora că nu e nevoie, iar acest fapt a fost pretextul sub care s-a creat valul popular ce l-a făcut președinte pe Iohannis.

Cu alte cuvinte, ''maurul'' Bogdan Teodorescu își făcuse datoria (față de SISTEM), dar fiind la a treia înfrângere electorală consecutivă n-a mai putut fi recuperat pentru activități interne, drept care a fost exilat pentru 5-6 ani în afara țării, de unde a publicat cărți de călătorie cu tentă culinară (apăruseră ce-i drept și probleme în justiție pentru el, deci trebuia ținut mai departe spre a putea fi salvat în liniște).

Teodorescu a revenit în România cu analize publice doar în pandemie, certându-ne cu cuvinte alese pe cei ce nu susțineam eficiența vaccinării. El este util și azi pentru SISTEM, explicându-ne cât de fundamentată este strategia de tip Zelenskiy în abordarea conflictului ucrainean sau, așa cum tocmai a făcut, terfelind analizele unora ca Andrei Marga ce încă n-au renunțat să gândească în beneficiu național.

Am considerat că e util să vi-l prezint în mod real pe unul ca Bogdan Teodorescu, completând astfel descrierile lui Marga referitoare la ceilalți trei din rețeaua intelectualilor propagandiști, tocmai ca să pricepeți că e vorba despre un ''modus operandi'' al SISTEMULUI din România, ce folosește oameni cu gură mare dar cu realizări cvasi-nule, infatuați și șantajabili, pentru a parazita eficient dezbaterea publică, spre a nu da loc ideilor valoroase să se impună. Iar gluma cu Zelenskiy din titlu are valoarea ei de adevăr, mai ales dacă veți constata că cei ce-l susțin public pe ucrainean au palmaresul și sunt de categoria/teapa unora ca Teodorescu.

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu