2022: Anul în care SUA ajunge la punctul culminant din faza de colaps!

Postat la: 28.12.2021 - 19:48

Am studiat prăbușirea viitoare a SUA timp de 25 de ani și am publicat cărți și articole pe această temă timp de 15 ani, cu rezultate bune: CCCP 2.0 se dezvoltă foarte bine.

Repriza de 30 de ani pe care SUA a primit-o de la prăbușirea URSS a expirat, iar toate eforturile de expansiune imperială de atunci (Afganistan, Irak, Siria, Libia și "centura explozivă" care este Europa de Est) au fost un eșec total. Între timp, o Rusie în revenire, susținută de o mare parte din restul Eurasiei, întoarce foaia și dă ordine SUA în termeni perfect lipsiți de diplomație. Și acum asta: Barbara Water, de la Universitatea California din San Diego, a apărut recent la CNN pentru a explica faptul că SUA se află acum într-o zonă cu risc ridicat de violență politică și război civil. Acest lucru înseamnă că SUA este în sfârșit pregătită pentru colaps. Să analizăm detaliile acestei situații.

Barbara a studiat instabilitatea politică timp de 30 de ani, cel mai recent ca parte a unui grup operativ al CIA (ceea ce i-a dat acces la unele "date sensibile din punct de vedere politic", despre care noi, ceilalți, auzim doar uneori). Evaluarea ei nu se bazează pe un simț impresionist al minții animale, ci pe măsuri specifice, rafinate prin aplicarea în țări instabile din punct de vedere politic din întreaga lume. Și, în opinia ei, Statele Unite sunt acum expuse unui risc ridicat de război civil, instabilitate politică și violență politică. Pentru a folosi un termen inventat de Fareed Zakaria, a devenit o "democrație iliberală". Un alt termen pe care îl folosește este "anocrația", care poate fi definită ca o formă de guvernare care este parțial democrație și parțial dictatură sau ca un regim care amestecă caracteristici democratice și autocratice. "Suntem mai aproape de războiul civil decât ar vrea să creadă oricare dintre noi", spune Barbara în termeni clari.

În munca mea, am împărțit colapsul în cinci etape sau faze distincte, care se pot suprapune total sau parțial, pot apărea în mod necorespunzător sau chiar se pot devansa în funcție de circumstanțele locale. Aceste faze sunt: financiară, comercială, politică, socială și culturală. Această taxonomie oferă o modalitate bună de a înțelege toată această imensă încurcătură și de a măsura progresul.

În cazul SUA, colapsul financiar se dezvoltă frumos; nimeni nu știe care este paiul din datoria publică care va face să se rupă spatele cămilei, dar putem fi siguri că va veni. Știm, de asemenea, ce se va întâmpla în continuare: pierderea accesului la bunuri și resurse importate, colaps economic și disoluție politică.

Colapsul comercial este, de asemenea, în plină desfășurare. Tendința a fost aceea de a înlocui diversitatea comerțului local cu unul sau câteva magazine de mari dimensiuni (în cele din urmă, de obicei un Walmart) care aspiră toată bogăția din comunitatea locală și o expediază în Asia de Est, după care Walmart se închide, lăsând o cochilie goală și o parcare goală. Ceea ce rămâne (pentru cei care mai au ceva bani) sunt cumpărăturile online, dar apoi se dovedește că multe articole nu mai sunt pe stoc sau pur și simplu nu sunt disponibile.

Prăbușirea socială și culturală în contextul american este un caz special. Cele mai multe activități sociale au fost absorbite de social media (mediate, de exemplu, de companii private). Aceste companii de social media profită din vânzarea de date despre utilizatorii lor, iar odată ce aceste date devin lipsite de valoare (pentru că utilizatorii sunt faliți), societatea constituită artificial se dizolvă. În mod similar, cultura a fost redusă la un set de servicii culturale comerciale, iar odată ce comerțul dispare, dispare și cultura. Rezultatul final este o populație de inadaptați mintal care sunt blocați printre străini și care nu pot comunica în mod corespunzător și nu pot face cauză comună cu nimeni, dar care sunt puternic înarmați (cu multă muniție, în mare parte de fabricație rusească, în ciuda sancțiunilor comerciale!).

Iar acum, colapsul politic îi ajunge din urmă. Potrivit Barbarei, unul dintre semnele care indică instabilitatea politică iminentă este creșterea antreprenoriatului etnic. În SUA, exemplele includ BLM, Antifa, Qanon și Proud Boys. LGBTQ+, deși nu sunt chiar etnici, pot fi văzuți ca o forță de divizare politică; de cealaltă parte a no man's land-ului politic în expansiune, minat și mitraliat de gloanțe, ei sunt numiți sodomiți și, în cazul în care nu vă cunoașteți bine Biblia, acesta nu este un termen de afecțiune. Diferite alte "bârloguri ale nelegiuirii", fie că este vorba de adoratorii diavolului de pe coasta de vest sau de rețelele de pedofilie de elită de pe coasta de est, se află în aceeași categorie și se pare că vor primi propria lor doză de foc și pucioasă.

Pe măsură ce ne apropiem de anul 2022, SUA este pregătită pentru un colaps total. Piețele financiare sunt aranjate la perfecție și pregătite să explodeze; comerțul a intrat în modul de eșec logistic; societatea a fost redusă la un set de silozuri de social media; cultura este o efemeridă comercială; iar acum domeniul politic este gata să adopte principiul "un glonț - un vot".

Așa că nu este de mirare că rușii, susținuți pe deplin de chinezi, își fac lista de cereri nenegociabile și o verifică de două ori: aduceți-vă armele nucleare înapoi pe teritoriul vostru; nu mai navigați sau zburați în apropierea Rusiei; retrageți armele și trupele din "centura explozivă" care este Europa de Est; și asigurați-vă că există cineva la telefon 24 de ore din 24, 7 zile din 7, în cazul în care primim alte instrucțiuni. Probabil că rușii se uită la același set de date CIA pe care l-a studiat Barbara și văd același lucru: prăbușirea SUA a avut loc în sfârșit. Acesta nu este un exercițiu! De aici și urgența de a semna actele înainte de începerea filmărilor. Aceștia doresc cu adevărat să rezolve toate problemele de securitate înainte de a sărbători Anul Nou și apoi să se bucure de sărbătorile de iarnă în liniște și pace.

Dmitry Orlov

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu