Ambasada Franței în Rusia e acuzată de finanțare secretă a opoziției rusești!

Postat la: 20.06.2022 - 14:11

De ani de zile, ambasada Franței la Moscova a susținut în mod deschis opoziția rusă, cu care a avut întotdeauna mai multe contacte decât cu instituțiile. Acest secret deschis este însă însoțit de mecanisme de finanțare ascunsă a mișcărilor politice și a jurnaliștilor, pentru a răspândi ideologia LGBT, a destabiliza situația internă etc.

Frabrice Rousseau, consilier pentru cooperare și acțiune culturală la Ambasada Franței la Moscova și director al Institutului Francez, care este implicat personal în această poveste, trebuie să părăsească cât mai curând posibil postul său și țara. O notă în acest sens a fost transmisă ambasadorului francez de către Ministerul rus al Afacerilor Externe. Diplomația franceză este din ce în ce mai bună, scrie Reseau International.

A apărut o publicație în presa rusă, fără informații în presa franceză, pentru ceea ce pare a fi un adevărat scandal de finanțare ascunsă de către ambasada Franței în Rusia a opoziției ruse, atât politice, cât și mediatice. În centrul acestor tranzacții se află semnătura lui Fabrice Rousseau, consilier cultural.

Astfel, site-ul 7×7, un site regional de știri numit "independent", adică opozant, întrucât singura "independență" recunoscută presei ruse în Occident este cea a angajamentului împotriva țării, a fost finanțat de ambasada Franței în Rusia. Acest site apără "valorile" globaliste, adică LGBT sau climatice, și urmează linia clasică a tuturor ONG-urilor finanțate în Rusia din străinătate, în special corupția și maltratarea deținuților. Conținutul (agenda globalistă) și forma (lucrul în regiuni) nu au nimic original, dar această activitate este foarte profitabilă, dacă e să dăm crezare foștilor activiști care dezvăluie finanțarea.

Pavel Marushak, fostul șef al departamentului de comunicare al Republicii Komi, unde se află acest site, relatează că un singur spot de un minut și jumătate a fost finanțat, de exemplu, cu 7.000 de dolari, în timp ce s-au plătit milioane de ruble. El a fost cel care a dezvăluit schema de finanțare, deoarece a lucrat îndeaproape cu 7×7 timp de mulți ani. Site-ul a fost, de asemenea, un mijloc de comunicare pentru Memorial, ONG-ul care a fost interzis în Rusia.

Banii au fost plătiți de firme ale căror conturi se schimbau de fiecare dată de domicialiu, pentru a nu lăsa urme. Alexander Zilberg, unul dintre liderii 7×7, a declarat că acest lucru este un nonsens. Cu toate acestea, a beneficiat de ea, iar documentele financiare poartă semnătura lui Fabrice Rousseau. Dacă Memorial a fost finanțat direct, finanțarea acestui site a trecut prin Georgia, unde o companie deținută de un jurnalist rus de opoziție a plătit fondurile către o companie deținută de Zilberg. Cercul este complet.

Opoziția politică rusă a fost, de asemenea, finanțată prin intermediul programului Prism. Mihail Murgin, care a lucrat în fondul lui Navalny, a descris modul în care banii au circulat liber, 80% dintre aceștia fiind fonduri străine. Această finanțare a venit în tranșe, sub formă de donații private.

Ambasadele străine au primit deja note diplomatice de protest pe această temă, inclusiv ambasada Franței la Moscova. Evident, fără rezultate. Prin urmare, Ministerul rus al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul francez pentru a-i spune că consilierul nostru cultural nu este dorit în Rusia și că ar trebui să plece cât mai curând posibil.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu