Anonymous a făcut public numele a 120.000 de soldați ruși care luptă în Ucraina: "Toți trebuie judecați pentru crime de război!"

Postat la: 03.04.2022 - 13:38

Datele personale ale celor 120.000 de soldați ruși care luptă pentru cucerirea Ucrainei au fost făcute publice duminică de Anonymous.

Potrivit unei postări pe contul de Twitter al organizației, soldații lui Putin trimiși pe frontul din Ucraina trebuie să fie judecați pentru crime de război. "Toți soldații care au participat la invadarea Ucrainei ar trebui să fie judecați de un tribunal pentru crime de război".

În ultimele zile au început să apară tot mai multe dovezi ale execuțiilor comise de trupele rusești în rândul civililor, fiind vorba inclusiv de copii, bătrâni și femei. În jur de 18.000 de soldați ruși au fost uciși de la declanșarea războiului de către Vladimir Putin, potrivit ultimului bilanț publicat duminică de Armata Ucrainei.

Trupele ucrainene au preluat controlul integral asupra regiunii Kiev, însă președintele Volodimir Zelenski avertizează că rușii vor să cucerească zona de est și sud. După retragerea rușilor, apar tot mai multe dovezi ale masacrului și execuțiilor comise de soldații ruși care ar fi ucis copii, bătrâni, bărbați și femei.

Marți, 29 martie, grupul de hackeri Anonymous a făcut public un ordin secret al Ministerului rus al Apărării care vizează Ucraina, după ce a spart baza de date a instituției. Din document reiese că Rusia pregătește o serie de videoclipuri și imagini false cu scopul de a discredita armata ucraineană, în contextul în care se discută că tot mai mulți soldați ruși dezertează.

Mai exact, Moscova ar intenționa să prezinte fragmente în care soldații Forțelor Armate ucrainene își bat joc de "prizonierii de război ruși". Documentul făcut public de Anonymous are trei puncte principale:

1. Să fie realizate o serie de clipuri video cu demonstrații de comportament inuman al militarilor ucraineni și al naționaliștilor de pe teritoriul Ucrainei față de ostaticii care s-au predat voluntar.

2. Să fie realizate mai multe filmulețe grafice care să demonstreze folosirea actorilor în timpul filmării de către ucraineni a materialelor cu rușii luați ostatici. De asemenea, să fie negat că Federația Rusă folosește militari aflați în termen.

3. Să se elaboreze atașamente informaționale care să fie plasate în comentarii, cu argumente solide privind modul în care se încalcă Convenția de la Geneva privind comportamentul cu ostaticii, se arată în document.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu