Țara cu cel mai restrictiv certificat verde - inclusiv la locul de muncă - și 89,5% populație vaccinată a înregistrat record de infectări și 148 de morți!

Postat la: 25.12.2021 - 15:55

Italia a înregistrat, pe 24 decembrie, un număr de 50.599 de infectări, record absolut în ceea ce privește această țară, scrie Il Quotidiano.

Vestea și mai proastă este că acest record nu este singular. Acesta îl învinge pe vechiul record, stabilit cu doar o zi înainte, pe 23 decembrie. Atunci, Italia marca 44.595 de noi infecții cu noul virus. De remarcat că recordul de infectări, înainte de startul campaniei de vaccinare era de 40.902 în noiembrie 2020, scrie The Local. Conform buletinului oficial al Guvernului de la Roma, în Ajunul Crăciunului, Italia a înregistrat 148 de morți din cauza virusului chinezesc.

De menționat este că Italia are unele dintre cele mai draconice restricții pentru nevaccinați. Guvernul condus de tehnocratul Mario Draghi a instituit obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, dar și în mijloacele de transport în comun. Mai mult, de pe 6 decembrie, în Italia este aplicat Super Certificatul Verde, adică documentul care permite numai vaccinaților accesul în spațiile publice. Până pe 6 decembrie, green pass-ul permitea acest lucru și persoanelor testate sau trecute prin boală. „Super Green Pass"-ul este în vigoare până pe 31 ianuarie 2022. În acest moment, conform Reuters, 89,5% din populația Italiei este complet vaccinată.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu