"Șase capitale în două zile" inclusiv Bucureștiul. Ce planuri de atac avea Vladimir Putin în 2014!

Postat la: 29.03.2022 - 14:43

Presa internațională citează o declarație a fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko, predecesorul lui Volodimir Zelenski, care se referă la intențiile agresive ale Rusiei lui Vladimir Putin din urmă cu 8 ani.

„Dacă aș vrea, în două zile aș putea aduce trupele ruse nu doar la Kiev, ci și la Riga, Vilnius, Tallinn, Varșovia și București", i-ar fi transmis Putin lui Poroșenko, președinte al Ucrainei în perioada 2014-2019, potrivit publicației Suddeutsche Zeitung, citată de Daily Mirror. „Nu vă bazați prea mult pe Uniunea Europeană", i-a mai spus la acea vreme liderul de la Kremlin omologului său din Ucraina.

Președintele rus l-ar fi avertizat pe fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko că ar putea avea soldați la sol în Ucraina, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia și România în decurs de 48 de ore. Ziarul german Suddeutsche Zeitung a relatat că președintele rus i-a declarat lui Poroșenko, care a fost succedat de Zelenski în 2019: „Dacă aș vrea, în două zile aș putea avea trupe rusești nu numai la Kiev, ci și la Riga, Vilnius, Tallinn, Varșovia și Bucureşti".

Presupusa amenințare a venit după ce Putin ar fi spus că ar putea cuceri capitala Ucrainei „în două săptămâni", în timp ce mii de trupe rusești au fost și atunci comasate la graniță. Poroșenko a declarat în 2014 Congresului SUA: „Dacă nu este oprit acum, va trece granițele Europei și se va răspândi pe tot globul" (cu referire la Putin).

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu