Biden zice ca de fapt criza economică mondială e buna: "Stimulează progresele în sectorul privat şi în întreaga lume!"

Postat la: 12.11.2022 - 09:49

Statele Unite intenţionează să contribuie la evitarea înrăutăţirii crizei climatice, a declarat vineri preşedintele Joseph Biden, la Conferinţa părţilor pe tema schimbărilor climatice (COP27), subliniind că vrea reducerea considerabilă a emisiilor poluante.

"Nu ignorăm semnalele care deja există. Sunt atât de multe dezastre, criza climatică afectează cel mai dur ţările şi comunităţile care au cele mai puţine resurse pentru a reacţiona şi a-şi reveni", a declarat Biden, potrivit cotidianului The Washington Post, la Conferinţa părţilor pe tema schimbărilor climatice (COP27), organizată de Naţiunile Unite în staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

"Guvernul Statelor Unite alocă fonduri exact în sectoarele unde este nevoie", a continuat Biden, subliniind că Legea privind Reducerea Inflaţiei are rolul de "schimbare a paradigmei", inclusiv în sensul reducerii poluării.

"Demonstrăm că o politică bună în domeniul mediului este şi o politică economică bună. O bază puternică pentru creştere economică durabilă, integrantă, pentru creştere economică rezilientă stimulează progresele în sectorul privat şi în întreaga lume", a subliniat Biden, potrivit cotidianului The Independent.

"Iar suma acţiunilor Administraţiei mele plasează Statele Unite pe direcţia îndeplinirii obiectivului Acordului de la Paris, adică reducerea emisiilor poluante cu 50-52% până în 2030, în raport cu nivelul din 2005", a insistat Biden.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu