"Bomba murdară": Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a avut o discuție telefonică cu "colegii" britanici și americani!

Postat la: 25.10.2022 - 13:26

Ministerul rus al Apărării a avertizat din nou SUA și Marea Britanie că regimul de la Kiev este posibil să folosească o bombă nucleară "murdară" pentru a da vina pe Rusia. După ministrul apărării, Shoigu, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, generalul de armată Gerasimov, a purtat convorbiri telefonice cu colegii americani și britanici.

Potrivit Departamentului militar rus, Gerasimov a avut o conversație telefonică cu șeful Statului Major al Apărării britanic, amiralul Reydakin, precum și cu președintele Statului Major Întrunit al SUA, generalul Mark Milley. Principalul subiect de discuție a fost o provocare planificată de către Ucraina, care ar fi folosit un focos nuclear de mică putere sau "murdar".

În plus, Rusia trimite o scrisoare corespunzătoare secretarului general al ONU. În acest document, Moscova avertizează împotriva provocării planificate de Kiev cu o "bombă murdară". Acest lucru a fost confirmat de primul reprezentant adjunct al Federației Ruse la Consiliul de Securitate al ONU, Polyansky. Rusia a avertizat, de asemenea, Occidentul să nu ignore avertismentele Moscovei, deoarece acest lucru ar putea duce la depășirea liniei roșii prin acțiunile sale.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia are dovezi că Kievul plănuiește o provocare cu bombă nucleară, iar toate afirmațiile politicienilor occidentali potrivit cărora regimul Zelenski nu plănuiește nimic sunt nefondate.

Între timp, valul ridicat de Rusia i-a forțat deja pe oficialii militari occidentali să reacționeze. De exemplu, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că nu crede că Ucraina ar fi creat o bombă nucleară, în timp ce Pentagonul a negat, de asemenea, că Kievul ar fi făcut astfel de lucrări. În același timp, nu a fost prezentată nicio dovadă contrarie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu