"Brigitte Macron s-a născut bărbat!" Un scandal imens a aprins Franța si a atras atentia mass-media cu sute de mii de comentarii

Postat la: 21.12.2021 - 14:01

Brigitte Macron ar fi fost barbat si ar fi recurs la operatie de schimbare de sex, este cel mai mare scandal pe retelele de socializare, cu sute de mii de comentarii, o informatie care se rostogoleste cu o viteza ametitoare pe internat, atragand atentia mass-media.

Conform dezvaluirilor virale, soția în vârstă de 68 de ani a președintelui francez Emmanuel Macron s-a născut bărbat sub numele de Jean Michel Trogneux, înainte de a-și schimba sexul și starea civilă cu putin timp mai devreme sa-l cunoască pe adolescentul viitor sef al statului. S-a creat si un hashtag #JeanMichelTrogneux pe twitter. In urma scandalului aparut, Prima Doamnă a Franței intenționează să inițieze procedurile și să depună o plângere "împotriva instigatorilor teoriei conspirației", după cum mentioneaza publicatia Le Figaro.

La originea teoriei despre Brigitte Macron presupusă a fi "bărbat trans" se află o anchetă realizată de o bloggeriță cunoscută, Natacha Rey, pentru o publicație cotată de dreapta "Faits & Documents", scrie Libération. Articolul a fost reperat în luna octombrie de blogul "Profession gendarme", care a dat naștere zvonului ce o vizează pe Brigitte Macron. Dar un interviu cu Natacha Rey, pe YouTube, pe 10 decembrie, e cel care a propulsat cu adevărat teoria. Termenul-cheie #JeanMichelTrogneux a devenit vârful căutărilor pe Twitter în Franța. A fost împărtășit de mai multe conturi de Twitter, cu peste 34.000 de tweet-uri folosind hashtag-ul.

În precedentele alegeri prezidențiale franceze, în 2017, circulaseră felurite rumori despre presupusa homosexualitate a lui Emmanuel Macron, ceea ce ar fi avut un efect negativ în anumite medii profund conservatoare din Franța. Le Figaro anunță că Brigitte Macron va depune o plângere la tribunal pentru calomnie și afirmații "transfobe". Nu este prima dată când o Primă Doamnă este ținta unor astfel de teorii, deoarece afirmații similare au apărut despre Michelle Obama în 2017, soția presedintelui SUA Barack Obama.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu