Centrul de Justiție Canada: "Niciun guvern nu a prezentat dovezi care să susțină mesajul potrivit căruia vaccinul oprește răspândirea Covid"

Postat la: 29.12.2021 - 13:18

Raportul publicat de Centrul de Justiție pentru Libertăți Constituționale a constatat că afirmațiile liderilor guvernamentali potrivit cărora vaccinarea obligatorie ar reduce sau ar opri răspândirea Covid-19 nu sunt susținute de știința medicală sau de experiența din viața reală din țara care a atins cel mai înalt nivel de vaccinare.

"Din păcate, și contrar narațiunilor conduse de guvern și a acoperirii mediatice din Canada și Statele Unite, dovezile sugerează cu tărie că vaccinările nu opresc răspândirea Covid - nici a tulpinilor originale, nici a variantelor ulterioare Delta și Omicron", a declarat centrul. În analiza sa, grupul de susținere juridică a comparat povestea guvernului și ceea ce spun agențiile de sănătate cu autoritate despre eficiența vaccinurilor în stoparea răspândirii coronavirusului cu situația reală din "comunitățile puternic vaccinate", inclusiv Israel, Marea Britanie, statul american Vermont, Gibraltar și Suedia.

"Concluzionăm că, indiferent de valoarea pe care o pot avea vaccinurile în reducerea spitalizărilor și a mortalității, acestea nu "funcționează" cu rigoarea pe care o pretind liderii guvernamentali și, cu siguranță, nu în măsura în care aplicarea obligatorie sau pașapoartele de vaccinare ar putea fi vreodată justificată în Canada ca o limitare rezonabilă. asupra drepturilor individuale la autonomie corporală și libertățile din Cartă", a declarat Centrul de Justiție.

Centrul de Justiție a declarat că modificarea definiției "vaccinului" de către Centrele de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) din SUA în septembrie a schimbat efectiv scopul acestuia de la producerea "imunității" la simpla "protecție" împotriva unei boli infecțioase. Conform site-ului web al CDC, "vaccinarea" este acum definită ca fiind "acțiunea de a introduce un vaccin în organism pentru a produce protecție împotriva unei anumite boli".

Ca răspuns la controversele apărute pe rețelele de socializare în urma revizuirii definiției, CDC a declarat că definițiile anterioare ar fi putut fi interpretate ca însemnând că vaccinurile sunt 100% eficiente, ceea ce "nu a fost niciodată cazul niciunui vaccin". De asemenea, Centrul de Justiție a constatat că multe dintre discursurile și politicile guvernamentale în domeniul sănătății creează un decalaj social. În timp ce premierul Justin Trudeau și președintele american Joe Biden au repetat povestea că vaccinurile funcționează, ambii lideri au introdus restricții care obligă angajatorii să implementeze mandatele obligatorii de vaccinare COVID-19.

"Prin aceste acțiuni, premierul Trudeau și președintele Biden au separat canadienii și americanii în două grupuri: cei care pot participa pe deplin în societate și cei care, după ce au fost mai întâi excluși de la evenimente și restaurante, ar putea acum să li se interzică să își câștige existența, adesea în locurile de muncă de care s-au bucurat timp de decenii", a declarat Centrul de Justiție.

Entuziasmul public pentru vaccinarea în masă se bazează pe conceptul de "imunitate de turmă", care înseamnă că atunci când un număr suficient de oameni dintr-o societate devin imuni la o boală, devine mai dificil pentru o persoană infectată să răspândească virusul. Cu toate acestea, Centrul de Justiție a remarcat că dovezile din lumea reală arată că, chiar și în comunitățile puternic vaccinate din întreaga lume, persoanele complet vaccinate continuă să contracteze și să moară din cauza COVID-19.

Unul dintre cele mai notabile exemple este Israelul, care a fost prima țară din lume care a vaccinat în totalitate majoritatea cetățenilor săi. Cu toate acestea, cazurile au început să crească în iunie 2021 și mai mult de 13.000 de persoane complet vaccinate au avut infecții descoperite între 11 iulie și 31 iulie 2021. "Până în prezent, niciun guvern nu a prezentat publicului vreo dovadă care să susțină mesajul propagandistic repetat și plin de teamă că vaccinul Covid oprește răspândirea Covidului", a declarat Centrul de Justiție.

"Într-o societate liberă și democratică, o politică ineficientă de vaccinare obligatorie și pașapoarte vaccinale pentru a participa la societatea normală, excluzând în mod deliberat canadienii nevaccinați din societatea civilă, nu poate fi justificată ca o limitare rezonabilă a drepturilor și libertăților prevăzute în Cartă."

Bruno Bertez

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu