China a intrat în spațiul aerian al Taiwanului cu 11 avioane inclusiv două bombardiere nucleare!

Postat la: 31.03.2022 - 22:08

Ministerul Apărării din Taiwan a raportat că 11 avioane ale Forțelor Aeriene Chineze, inclusiv opt avioane de luptă și două bombardiere nucleare (un KJ-500 AEW & C, două H-6, patru J-10, patru J-16) , au intrat astăzi în zona de identificare a apărării aeriene taiwaneze, după ce două avioane de luptă au intrat în zonă aseară.

În ultimele săptămâni, s-a înregistrat o scădere bruscă a numărului de intruziuni chineze. China nu a oferit un punct de vedere pe acest subiect. Ministerul apărării din Taiwan a anunțat că a înființat un grup de lucru pentru a studia tacticile de război folosite în Ucraina, potrivit ministrului apărării din această țară, citat de Sky News.

Vorbind cu reporterii, ministrul apărării din Taiwan, Chiu Kuo-cheng, a declarat că a fost în "contact" cu alte țări pentru a discuta despre modul în care se desfășoară războiul și a înființat un grup de lucru pentru a-l studia. Printre subiectele pe care Taiwanul le urmărește se numără performanțele militare slabe ale Rusiei și rezistența Ucrainei, a spus el. Kuo-cheng a spus: "Nu se discută doar în cadrul întâlnirilor de schimb dintre Statele Unite și Taiwan, ci și cu alte țări care au contacte regulate cu Taiwanul". Ministrul a mai spus că Taiwanul a ridicat nivelul de alertă de la invazia rusă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu