CNN: Un aerodrom secret de la graniță a devenit centrul operațiunilor de livrare a armelor în Ucraina!

Postat la: 07.03.2022 - 18:10

Președintele Statului Major General al SUA, Mark Milley, a mers săptămâna trecută pe un aerodrom secret din apropierea graniței cu Ucraina, care a devenit un centru pentru transportul de arme, a declarat un oficial înalt al Departamentului Apărării, pentru a suprviza direct efortul multinațional de a introduce arme în Ucraina pe fondul invaziei rusești, transmite CNN.

În timp ce se afla pe aerodrom, Milley s-a întâlnit cu trupele și personalul și a examinat activitatea de transport, a spus oficialul Situl a devenit un centru de coordonare a activității în ultimele zile, trecând de la o mână de zboruri în fiecare zi la până la 17, capacitatea maximă a aerodromului.

Locația aeroportului rămâne un secret pentru a proteja transporturile de arme, inclusiv rachete antiblindate, în Ucraina. Armata rusă nu a vizat aceste transporturi odată ce au intrat în Ucraina, a spus oficialul, dar există o anumită îngrijorare că Rusia ar putea începe să vizeze livrările pe măsură ce atacul său avansează. SUA și alți membri NATO au trimis Ucrainei până acum 17.000 de rachete antitanc și 2.000 de rachete antiaeriene stinger, a declarat pentru CNN un înalt oficial american.

Încă înainte ca invazia Rusiei să înceapă, la sfârșitul lunii trecute, cerurile de deasupra Europei au fost pline de avioane militare de marfă ale SUA și ale altora, în special C-17, principalele aeronave ale flotei de transport aerian american. Zborurile au repoziționat trupele de-a lungul flancului estic al NATO, dar și au mutat arme către punctele de transfer de unde pot fi livrate în Ucraina. Ritmul zborurilor a crescut.

Comandamentul European al SUA (EUCOM) se află în centrul operațiunii de transport masiv, folosindu-și rețeaua de legătură cu aliații și partenerii pentru a se coordona „în timp real" pentru a trimite materiale în Ucraina, a declarat un al doilea oficial al Apărării. EUCOM se coordonează, de asemenea, cu alte țări, inclusiv Marea Britanie, în ceea ce privește procesul de livrare „pentru a ne asigura că ne folosim resursele la maxima eficiență pentru a sprijini ucrainenii într-un mod organizat", a adăugat oficialul.

De când a început invazia Rusiei, 14 țări au trimis asistență de securitate Ucrainei, a spus oficialul. „Marea majoritate" a unui pachet de asistență de securitate de 350 de milioane de dolari a fost deja livrat Ucrainei, potrivit oficialului, la doar o săptămână după ce a fost aprobat oficial de Casa Albă. Aproximativ 240 de milioane de dolari din pachet au ajuns în Ucraina, iar restul ar trebui să ajungă în câteva zile și poate săptămâni, „dar nu mai mult", a spus oficialul vineri. Componentele care au fost deja livrate includ „cele mai necesare capabilități, cum ar fi capabilitățile anti-blindate".

Odată ce au ajuns în posesia armelor, ucrainenii le-au folosit pentru a încetini și a opri atacurile rusești în diferite părți ale Ucrainei. „Cred că toți am fost extraordinar de impresionați de cât de eficient au folosit forțele armate ucrainene echipamentele pe care le-am furnizat", a spus oficialul. Poate cel mai remarcabil, un convoi masiv rusesc care se întinde pe 40 de mile de drum la nord de Kiev, capitala Ucrainei, abia s-a deplasat în câteva zile. „Știm că au efectuat atacuri asupra acelui convoi, că aceste atacuri au fost eficiente în încetinirea și oprirea acestuia", a declarat vineri un alt oficial înalt al Apărării.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu