Congresul SUA pregătește o măsură radicală: Lege care interzice guvernului american să facă afaceri cu companiile care nu s-au retras din Rusia!

Postat la: 22.03.2022 - 14:34

În urma discursului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în fața Congresului SUA, Carolyn B. Maloney, președintele Comitetului de Supraveghere și Reformă din Camera Reprezentanților, a introdus Legea Federală de Contractare pentru Pace și Securitate, care interzice Statelor Unite să desfășoare afaceri cu companii care operează în prezent în Rusia.

„Timp de patru săptămâni, lumea a privit îngrozită cum forțele ruse au lansat atacuri barbare împotriva Ucrainei, o țară pașnică și independentă. Cu imaginile devastatoare cu mii de civili nevinovați uciși și răniți în Ucraina, inclusiv jurnalişti americani, este esențial ca Statele Unite să crească presiunea pentru a slăbi capacitatea Rusiei de a finanța acest război neprovocat", a spus președintele Maloney. „În timp ce multe companii au luat decizia corectă de a înceta sau de a-și reduce semnificativ operațiunile în Rusia, altele nu au reușit să facă acest lucru. Acesta este motivul pentru care astăzi introduc această legislație de bun simț pentru a sprijini eforturile Administrației Biden-Harris de a izola Rusia și de a se asigura că niciun dolar americani de la contribuabili nu vor fi alocați pentru a sprijini invazia nejustificată a lui Vladimir Putin.

Guvernul federal a acordat miliarde de dolari în anul fiscal 2021 companiilor care au refuzat să-și suspende operațiunile comerciale în Rusia sau au redus doar parțial operațiunile sau investițiile. Actul Federal de Contractare pentru Pace și Securitate ar asigura că puterea de cumpărare a guvernului Statelor Unite nu subminează eforturile ucrainenilor care luptă pentru a-și apăra țara.

Mai exact, proiectul de lege ar urma să:

- Stabilească faptul că politica guvernului SUA este să nu desfășoare afaceri cu companii care subminează interesele de securitate națională continuând să opereze în Rusia în timpul războiului său de agresiune împotriva Ucrainei;

- Interzică guvernului federal să cumpere produse sau servicii de la companii care continuă să desfășoare afaceri în Rusia în timpul războiului său de agresiune, inclusiv rezilierea contractelor existente cu astfel de companii;

- Introducă excepții rezonabile pentru produsele sau serviciile achiziționate în beneficiul Ucrainei sau pentru a satisface nevoile umane de bază, precum și pentru cazurile în care interzicerea sau rezilierea unui contract nu ar fi în interesul național al Statelor Unite, cu condiția ca Președintele și Congresul să fie anunțați în prealabil.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu