Consilieră a lui Viktor Orban a demisionat: ”Discursul tău pur nazist i-ar fi plăcut și lui Goebbels!”

Postat la: 27.07.2022 - 15:03

Una din cele mai vechi consiliere a premierului Ungariei, Zsuzsa Hegedüs, și-a depus marți demisia din cauza discursului lui Viktor Orban despre „amestecul raselor", potrivit hvg.hu. Într-o scrisoare deschisă către Viktor Orbán, ea a spus că nu mai poate lucra cu un premier al căruia afirmații ar fi fost pe placul nazistului Joseph Goebbels, fostul șef al propagandei lui Hitler.

„Îmi pare sincer rău că trebuie să pun capăt unei relații din cauza unei poziții atât de rușinoase. După un astfel de discurs, care contrazice toate valorile mele de bază, nu am rămas cu altă opțiune: trebuie să mă despart public de tine din cauza a ceea ce ai spus la Băile Tușnad", spune consiliera care a lucrat 20 de ani alături de Viktor Orban.

„Discursul tău rasist i-ar fi plăcut chiar și lui Goebbels. A depășit limita acceptabilității", a adăugat ea. „Nu știu cum de nu ai observat că prezenți un text nazist pur, demn de Goebbels, anti-migrant și anti-european", a mai afirmat, în scrisoare, fosta consilieră a lui Viktor Orban.

„Faptul că ești capabil să susții un text rasist nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap nici măcar în coșmarurile mele", a mai scris ea.

În replică, Viktor Orban i-a transmis consilierei sale: „Nu poți vorbi serios când mă acuzi de rasism după douăzeci de ani de lucru împreună. Știți cel mai bine că guvernul meu urmează o politică de toleranță zero când vine vorba de antisemitism și rasism în Ungaria".

Prim-ministrul Ungariei a făcut o serie de declarații controversate la Băile Tușnad. Viktor Orban a spus că strategia UE în Ucraina a eșuat, a criticat dur sprijinul occidental militar pentru Ucraina și a mai spus că Europa este amenințată de migranți făcând și o serie de declarații rasiste despre „amestecul raselor".

„Noi (ungurii) nu suntem o rasă mixtă...și nu vrem să devenim o rasă mixtă", a spus Orban. El a adăugat că țările unde europenii și non-europenii se amestecă „nu mai sunt națiuni".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu