Cum a dovedit liderul extremei drepte din Austria că nu s-a vaccinat după ce s-a zvonit că s-a imunizat în secret
Postat la: 24.09.2021 - 17:22
Liderul extremei drepte austriece Herbert Kickl a venit vineri la televiziune cu un certificat medical care dovedeşte că nu are anticorpi împotriva COVID-19, pentru a infirma zvonurile potrivit cărora s-ar fi vaccinat în secret.
Singurul critic dur al vaccinării la acest nivel de responsabilitate în această ţară din Europa centrală, responsabilul Partidului austriac al libertăţii (FPOe) a convocat presa pentru a răspunde "unui atac frontal la credibilitatea sa". Potrivit lui, un opozant politic a răspândit zvonul că el s-ar fi vaccinat de fapt, contrar afirmaţiilor pe care le-a făcut public de luni de zile. Inadmisibil pentru fostul ministru de interne, care a depus plângere împotriva acestuia.
Pentru a-şi dovedi buna credinţă alegătorilor săi, Kickl a difuzat o înregistrare video în care se poate vedea cum i se ia sânge, apoi un medic atestă absenţa anticorpilor. O copie a rezultatelor laboratorului a fost de asemenea distribuită jurnaliştilor. "Mă lupt cu sistemul de castă instituit în Austria din cauza coronavirusului", a afirmat el. "Acum, avem mult mai mulţi vaccinaţi, care îi domină pe nevaccinaţi, privaţi de libertăţi", a adăugat Kickl.
Austria a înăsprit progresiv permisul sanitar instituit în primăvară şi, începând din luna octombrie, numai persoanele vaccinate sau vindecate vor putea avea acces pe stadioane sau în marile săli de spectacol de la Viena. Persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces la aceste evenimente, chiar dacă prezintă un test negativ.
Cu 60,1% din populaţie complet vaccinată, Austria, care este una dintre ţările cele mai bogate din lume, este în întârziere. O chestiune imputată de cancelarul conservator Sebastian Kurz susţinerii exprimate de Herbert Kickl pentru mişcările coronasceptice şi conspiraţioniste. În cadrul Uniunii Europene, rata de vaccinare, foarte diferită de la o ţară la alta, este de 63,% în prezent, Portugalia aflându-se în frunte cu 83,4%, în timp ce Bulgaria este în coada plutonului, cu 18,8%.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu