De ce evită Rusia să tragă cu rachetele Kalibr de pe navele sale din Marea Neagră

Postat la: 22.04.2024 - 11:56

Situația din Marea Neagră rămâne stabilă. În prezent, comandamentul rus își ține navele la o anumită distanță și rareori le scoate în largul mării pentru a folosi rachetele "Kalibr" pentru a lovi teritoriul Ucrainei.

Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, căpitanul de rangul 3 Dmytro Pletenchuk, în timpul unui telejurnal ucrainean. "Putem spune că situația rămâne stabilă. Călătoriile pe mare sunt destul de scurte și, în general, nu sunt observate. În mai mult de șase luni, avem două cazuri confirmate de utilizare a rachetelor de croazieră. Prin urmare, nu sunt pregătit să spun că situația se schimbă", a declarat Pletenchuk. El a mai precizat că purtătorii de rachete ruși nu merg pe mare pentru că se tem să nu le piardă și să fie distruși. Purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene a mai adăugat că acesta este motivul pentru care se află în port. În același timp, producția de rachete de croazieră a Rusiei nu se oprește.

"Portul este închis, intrarea în port este de fapt blocată și da, desigur, complexul militar-industrial a lucrat în tot acest timp și cel mai probabil continuă să producă aceste rachete. Bineînțeles, vor trebui să rezolve la un moment dat problemele logistice din Novorossiysk. Principala problemă este lipsa macaralelor care să poată încărca aceste rachete "Kalibr". Totuși, pentru a le folosi, mai ales la scară masivă, trebuie să mergem pe mare. Și trebuie să mergem în zonele corespunzătoare din care ar trebui să aibă loc lansările", a explicat el.

Pletenchuk a adăugat că ultimele lansări de "Kalibr" efectuate de ocupanți au fost realizate de pe un submarin. "Aceste submarine nu pot părăsi zona de apă, așa că putem spune că sunt "blocate" aici", a adăugat el. Purtătorul de cuvânt al Marinei Militare a mai declarat recent că Flota rusă din Marea Neagră a pierdut o treime din navele sale și că au fost distruse toate tipurile de nave: nu doar nava amiral, ci și nave de patrulare, nave mari de asalt amfibiu și un submarin.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu