De ce Macron se gudură la picioarele lui Putin: Franța a devenit cel mai mare cumpărător de gaze lichefiate din Rusia!

Postat la: 03.07.2022 - 14:34

Potrivit ziarului german Die Welt, Franța a devenit cel mai mare cumpărător de gaze naturale lichefiate (GNL) din Rusia, pe fondul întreruperii funcționării centralelor nucleare de pe teriroriul statului.

Die Welt citează date ale grupului finlandez CREA. Acest lucru se datorează faptului că țara se confruntă cu probleme în sectorul energetic. În special, multe centrale nucleare au fost nevoite să își suspende activitatea din motive tehnice, ceea ce a dus la o reducere a producției de energie electrică. Ziarul amintește că Franța nu mai primește gaz rusesc prin conducte de la jumătatea lunii iunie. Cu toate acestea, spre deosebire de Germania, țara are patru terminale de recepție a gazului natural lichefiat (GNL).

Reducerea exporturilor de gaze rusești din acest an este legată de încetarea livrărilor prin conducta Yamal-Europa începând cu luna mai, precum și de reducerea livrărilor prin alte două coridoare importante, Nord Stream și sistemul ucrainean de transport de gaze, și de reducerea livrărilor prin conducta Turkish Stream din cauza unor lucrări tehnice. În plus, unele companii europene au refuzat să plătească pentru livrările lor în cadrul noului regim de ruble. "Gazprom a oprit furnizarea de gaze către Bulgargaz din Bulgaria și PGNiG din Polonia la sfârșitul lunii aprilie, către Gasum din Finlanda și GasTerra din Olanda în ultimele zile ale lunii mai, iar către Shell Energy Europe din Germania și Orsted din Danemarca la începutul verii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu