De Ziua Presei Vietnameze Consulul Onorific al României a urat "La mulți ani" pe fundalul tricolorurlui românesc

Postat la: 21.06.2022 - 12:06

Cu ocazia Zilei Presei Vietnameze, Ly Nha Ky Consulul Onorific al României în Vietnam, o adevărată celebritate artistică asiatică, a transmis un mesaj călduros tuturor jurnaliștilor vietnamezi la sediul Consulatului Onorofic din Ho Chi Minh City (Saigon) cu tricolorul românesc pe fundal. Astfel a reamintit legăturile mai mult decât apropiate dintre cele două popoare; vietnamez și român. "Cu ocazia Zilei Presei Vietnameze, Ly Nha Kydorește să ureze tuturor jurnaliștilor minunați o zi plină de sens și multă distracție. Să păstrați mereu focul pasiunii & să fiți fericiți de drumul pe care l-ați ales."

Ly Nha Ky - Artist
Nhân dịp ngày Báo Chí Việt Nam, Kỳ xin gửi lời chúc đến tất cả những nhà báo tuyệt vời có một ngày thật ý nghĩa và thật nhiều niềm vui. Chúc anh/chị luôn giữ lửa với đam mê & hạnh phúc với con đường mà mọi người đã chọn ❤
Chúc mừng ngày Báo Chí Cách Mạng Việt Nam - 21.06.2022 ❤
#LYNHAKY #NGAYBAOCHIVIETNAM
Cu ocazia Zilei Presei Vietnameze, Ky dorește să ureze tuturor jurnaliștilor minunați o zi plină de sens și multă distracție. Sa pastrati mereu focul pasiunii & sa fiti fericiti de drumul pe care l-ati ales ❤
La mulți ani de Ziua Presei Revoluției Vietnameze - 21.06.2022 ❤
#LYNHAKY #NGAYBAOCHIVIETNAM

Consulul Onorific al României

În 28 iunie 2018 la Ho Chi Minh (fostul Saigon) în Vietnam a avut loc un eveniment de referință și totodată de excepție, în relațiile diplomatice ale României pentru întreaga Asie. Astfel la Ho Chi Minh, cel mai mare oraș din Vietnam cu circa 9 milioane de locuitori și hub-ul economic al zonei, a fost inaugurat primul Consulat onorific al României în zonă. Acest lucru a putut fi realizat cu sprijinul acordat de MAE român, a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a Ambasadei României la Hanoi, personal a ambasadorului român de la acea vreme, în această țară, Excelența Sa regretatul diplomat și om de cultură Valeriu Arteni, de curând decedat.

Consul onorific a fost numită Ly Nha Ky cea mai celebră vedetă din show biz-ul asiatic, actriță și cântăreață, dar și o femeie de afaceri de mare calibru cunoscută în întreaga zonă. Aceasta are investiții în lumea artistică, industria de film, antreprenoriat, industria hotelieră, turism, construcții de locuințe, construcția și distribuția de autoturisme, producția de mobilier etc.

Ceremonia de inaugurare a Consulatului s-a derulat la un hotel de lux din fosta capitală a Vietnamului de Sud, Saigon, la ea participând peste 200 de persoane, ambasadori ai țărilor acreditate în Vietnam, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri români și asiatici.

Marian Gârleanu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu