Doi candidați morți au fost aleși în Congresul american. "Suntem mândri că alegătorii continuă să-și demonstreze încrederea!"

Postat la: 10.11.2022 - 11:44

În cursul alegerilor americane de la jumătatea mandatului, doi politicieni democrați care au murit în luna octombrie a acestui an au fost realeși în Congresul SUA. Unul dintre ei, democratul din Pennsylvania Anthony DeLuca, care a murit pe 9 octombrie, a primit 85% din voturi.

Potrivit democraților din Pennsylvania, candidatul răposat în vârstă de 85 de ani a primit atât de multe voturi pentru că alegătorii statului continuă să demonstreze un angajament față de valorile democratice.

„Deși suntem incredibil de întristați de pierderea reprezentantului Tony DeLuca, suntem mândri că alegătorii continuă să-și demonstreze încrederea în el și angajamentul său față de valorile democratice prin realegerea lui postumă", se arată în comunicat.

Jurnalistul Charlie Wolfson a scris în legătură cu această situație că este posibil ca unii alegători să nu fi știut despre moartea lui DeLuca, dar cei mai mulți au preferat ideea alegerii unui mort în loc să aleagă un candidat terț.

O situație similară a apărut în statul Tennessee. Democrata Barbara Cooper, care a murit pe 25 octombrie la vârsta de 93 de ani, a „câștigat cursa" în districtul 86 al Congresului din Memphis.

Consiliul Electoral al Comitatului Shelby a declarat că numele lui Cooper a rămas pe buletinul de vot după moartea ei neașteptată pe 25 octombrie 2022, așa cum prevede legea statului. Acum, vor avea loc alegeri speciale pentru a-i ocupa locul. Data alegerilor va fi stabilită de guvernatorul Bill Lee atunci când va emite un ordin executiv.

O rundă suplimentară de alegeri pentru Senatul SUA ar putea avea loc în statul american Georgia, deoarece niciunul dintre partidele din stat nu a primit majoritatea absolută de voturi. Rezultatele finale ale alegerilor pentru Senat vor fi cunoscute abia în decembrie.

La alegerile intermediare pentru Congresul SUA, conform calculelor CNN, republicanii au câștigat 185 de locuri în Camera Reprezentanților, democrații - 159. În același timp, CBS News a raportat următoarele date: republicanii au câștigat 198 de locuri, iar democrații - 176.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu