Doua aeronave rusesti urmaresc agresiv un avion al SUA: Zbor langa Crimeea, in Marea Neagra

Postat la: 10.07.2021 - 11:36

Tensiunile continua in Marea Neagra dupa incidentele recente in care au fost implicate nave militare ale Aliantei NATO, participante la exercitiile Sea Breeze. Acum un avion american de recunoastere este urmarit in mod agresiv de doua aeronave ale Rusiei, langa coastele Crimeei, teritoriu ucrainean anexat de Moscova in 2014

Ministerul rus al Apararii a publicat marti seara, un videoclip in care sunt aratate doua aeronave de lupta rusesti tip Su-30SM care intercepteaza si zboara foarte aproape de un avion P-3A Poseidon al Statelor Unite in Marea Neagra, potrivit Defense Blog. Conform unui comunicat al Centrului National de control al Apararii din Rusia, avionul american a zburat langa coasta peninsulei Crimeea. Statiile radar ale Moscovei au detectat o tinta aeriana, care se apropria de frontiera de stat a Rusiei.

Oficialii militari rusi au decis sa alerteze Flota aeriana din Marea Neagra si apararea antiaeriana din regiune, pentru a identifica tinta, se arata in comunicat. Imediat, doua aeronave Su-30 au ajuns in zona de zbor a avionului Statelor Unite. "Echipajele aeronavelor de lupta rusesti au identificat tinta aeriana, ca fiind un avion Boeing P-9 Poseidon si au urmarit-o deasupra Marii Negre", a anuntat Moscova. Avioanele de patrulare si supraveghere ale Marinei Statelor Unite participa in aceste zile la exercitiile militare din Marea Neagra, denumite Sea Breeze 2021. Operatiunea este organizata de Flota a 6-a a SUA si de Marina Ucrainei inca din anul 1997.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu