DOUBLE TROUBLE: Crește riscul de infecție cu Omicron și Delta simultan în Marea Britanie avertizează experții sanitari!

Postat la: 14.12.2021 - 19:41

Există un risc foarte real de a contracta o "dublă infecție" atât de la Omicron, cât și de la Delta, a avertizat astăzi șeful campaniei de vaccinare din Marea Britanie.

La randul lui, Dr. Paul Burton, directorul medical al Moderna, a declarat: "În viitorul apropiat, aceste două virusuri vor coexista". El a făcut acest avertisment în cadrul unui discurs în fața Comitetului pentru știință și tehnologie în această dimineață. El a adăugat la rândul lui: "Omicron va infecta persoane cu un fond foarte puternic de Delta. Cred că Omicron reprezintă o amenințare reală - timpul de dublare la trei zile este mult mai rapid decât am văzut până acum. Oamenii pot găzdui ambele virusuri. Cu siguranță ar putea fi un lucru rău. Pentru ca oferă posibilitatea ca cei doi viruși să poată împărtăși gene și să facă schimb de gene. Sa apara noi mutatii foarte agresive.", relateaza The Sun.

Deși este rar, acest lucru s-a mai întâmplat înainte în pandemie. O femeie în vârstă de 90 de ani din Belgia a contractat în același timp atât varianta Alpha, cât și Beta. Ea nu fusese vaccinată și medicii au suspectat că a contractat virusurile duble de la două persoane diferite, înainte de a muri. Dr. Susan Hopkins, șefa UKHSA, a declarat în fața comisiei: "Vedem acum că puțin peste 44% din cazurile din Londra sunt Omicron, în cele care au fost testate pentru gena S. Londra și-a dublat numărul de cazuri în ultimele patru săptămâni. Ne așteptăm să vedem că Omicron va disloca Delta acolo, dar vor coexista împreună în alte locuri pentru mai mult timp."

De asemenea, ea a avertizat: "În mai puțin de trei săptămâni de când am identificat primul caz, observăm reinfecții și rate mai mari de reinfecții la Omicron în comparație cu Delta, cu o rată de trei până la opt ori mai mare de risc de reinfecție pentru Omicron în comparație cu ceea ce am văzut la Delta." Experții sud-africani au raportat că pacienții care au fost infectați cu Delta au o probabilitate mai mare de a fi reinfectați cu Omicron, a declarat Dr. Hopkins. "Chiar și cu o protecție completă, pe măsură ce cazurile cresc, se recomandă purtarea de măști, spălatul pe mâini și aerisirea incintelor.", a mai spus expertul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu