Șef al serviciilor secrete face declarații ironice la adresa lui Merkel: cancelar naiv în relația cu Rusia și China. Germania - "o mașină de făcut bani"

Postat la: 16.07.2021 - 09:25

Angela Merkel, care vizitează Washington-ul în prezent, pentru ultima dată în calitate de lider al Germaniei, a fost aspru criticată de Richard Grenell, fostul ambasador al Statelor Unite la Berlin, între 2018 și 2020.

Diplomatul american a rămas uimit de poziția Cancelarului, care nu împărtășește opinia alianței nord-atlantice confrom căreia Rusia și China nu vor adopta niciodată valorile și interesele Europei de Vest. "Din păcate, pentru Germania, Berlinul a interpretat sfârșitul Războiului Rece ca un triumf moral permanent, mai degrabă decât o victorie strategică, care a necesitat multă abnegație", a afrimat politicianul, potrivit Newsmax.

Diplomatul își exprimă punctul său de vedere la adresa Germaniei. „De-a lungul deceniilor de atunci, guvernul de la Berlin s-a transformat într-o mașină economică "Germania-Prima", care s-a îndepărtat de Occident, în timp ce făcea mult profit și făcea comerț cu oricine și cu toată lumea". Richard Grenell subliniază și critica lui Trump, care a folosit umorul pentru a vorbi despre "refuzul Germaniei de a-și achita obligațiile NATO" (de a aloca 2% din PIB pentru cheltuielile militare -n.a.).

"Merkel nu a reușit să clarifice de ce Germania a ignorat îngrijorările europene legate de „alimentarea bestiei" Rusia, prin parteneriatul Berlinului de a construi conducta Nord Stream 2". Grenell consideră că în timpul "domniei" de 16 ani a lui Merkel, la conducerea Germaniei, Alianța a deviat. El susține că și politica Statelor Unite este de vină pentru evoluția Berlinului.

"În ciuda invaziilor pe care le-a făcut Rusia în Georgia și Ucraina, asasinarea oponenților politici ai Moscovei, în Anglia și Germania, contribuțiile la genocidul din Siria, concluzia pare să persiste asupra faptului că Berlinul a cooperat mai profund cu Moscova si China", a afirmat diplomatul american, care a ocupat și funcția de director al Serviciului Național de Informații în 2020, în mandatul lui Trump.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu