Elon Musk nu e de acord cu "certificatul verde" chiar dacă s-a vaccinat: "Trebuie să fim atenți sa nu erodăm drepturi si libertăți!"

Postat la: 14.12.2021 - 18:00

După ce a minimizat coronavirusul și și-a exprimat scepticismul cu privire la vaccinuri, CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a spus că el și copiii săi au fost vaccinați. "Știința este fără echivoc", a spus Musk într-un interviu pentru "Time", care l-a desemnat "Persoana anului 2021".

Totuși, el nu crede că guvernul ar trebui să aplice certificatele de vaccinare. Cei nevaccinati „își asumă un risc, dar oamenii fac lucruri riscante tot timpul", a spus el. „Cred că trebuie să fim atenți la erodarea drepturilor si libertăților". In SUA, administrația Biden a impus un certificat de vaccinare companiilor cu peste 100 de angajați, dar regula a fost blocată de instanțe. În New York, angajații companiilor private trebuie să fi primit cel puțin o doză până la sfârșitul lunii decembrie.

Musk a spus clar înainte că nu este un fan ca Guvernul să impună restricții oamenilor și întreprinderilor în numele combaterii pandemiei. Când California a forțat întreprinderile neesențiale să își închidă activitatea, Musk s-a luptat public cu oficialii și în cele din urmă a redeschis fabrica Tesla din California, sfidând regulile lor. În aprilie 2020, Musk a catalogat măsurile drept „fasciste" și „încălcând libertățile oamenilor în moduri oribile și greșite".

El și-a exprimat, de asemenea, îndoieli cu privire la vaccinul împotriva coronavirusului și a distribuit conținut anti-vaccin online. Într-un interviu din septembrie 2020 pentru "The New York Times", Musk a spus că el și familia sa nu intenționau să ia un vaccin atunci când acesta va fi disponibil. În aprilie, el a postat pe Twitter și a șters rapid un desen animat editat care îl înfățișa pe Bill Gates drept creierul din spatele pandemiei și lansării vaccinurilor. Musk, insă, și-a clarificat punctul de vedere într-un tweet din aprilie: "Pentru a fi clar, susțin vaccinurile în general și vaccinurile Covid în special. Știința este fără echivoc".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu