Erdogan: Este clar că SUA şi ţările occidentale provoacă Moscova!

Postat la: 13.11.2022 - 13:04

Turcia se preocupă de căutarea unui dialog de pace între Rusia şi Ucraina, a afirmat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în declaraţii citate sâmbătă de media turce, în care a acuzat SUA şi ţările occidentale că ar provoca Moscova.

Radioteleviziunea turcă de stat TRT şi alte media l-au citat pe Erdogan afirmând că „Occidentul, în special SUA, atacă Rusia aparent la nesfârşit", fără a preciza ce a vrut să spună.

„Desigur, Rusia dă dovadă de o mare rezistenţă faţă de toate acestea", ar fi declarat preşedintele turc jurnaliştilor care îl însoţeau în avionul ce îl aducea acasă din Uzbekistan.

Ţările occidentale au livrat arme Kievului şi i-au furnizat şi asistenţă de altă natură, instituind de asemenea sancţiuni severe împotriva Rusiei de la invazia acesteia în Ucraina la 24 februarie.

„Lucrăm la modul de a crea un coridor de pace aici, aşa ca în cazul coridorului pentru exportul de cereale. Credem că cel mai bun mijloc pentru aceasta este de a trece de la dialog la pace', a spus Erdogan, adăugând că punctul de vedere al Ucrainei ar fi important.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu