Frăția cu dracul în Mexic: un episcop cere un pact oficial cu criminalitatea organizată!

Postat la: 07.07.2022 - 07:22

Episcopul Sigifredo Noriega, din statul mexican Zacatecas (centru), grav afectat de violenţele legate de traficul de droguri, a propus un "pact social" care să integreze criminalitatea organizată, într-un moment în care Biserica Catolică ia tot mai mult poziţie faţă de violenţa care afectează o parte a Mexicului.

"Nu este vorba doar despre un pact cu persoanele care fac rău, ci de un pact cu toată societatea, inclusiv cu răufăcătorii pentru ca aceştia să se poată integra cumva", a declarat episcopul pentru ediţia de marţi a ziarului Milenio. Episcopul Noriega a fost el însuşi reţinut de un grup armat într-o blocadă când se deplasa în statul vecin Jalisco (vest). "Ceea ce m-a frapat a fost că nu era nici Garda Naţională, nici armata. Erau persoane dintr-o grupare criminală", a povestit el. Criticile Bisericii la adresa guvernului s-au înmulţit după asasinarea a doi iezuiţi, pe 27 iunie, în nordul Mexicului.

"Ne confruntăm cu o problemă complexă care are nevoie de toată lumea pentru a fi atacată de la rădăcină", a declarat Conferinţa Episcopală, care a anunţat că va fi adus un omagiu în timpul slujbelor din 10 iulie "tuturor preoţilor, călugăriţelor şi călugărilor care au fost ucişi în ţară". "Nu negociem" cu criminalii, a declarat preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, care a afirmat că refuză "legea talionului", repetând că "nu vrea să răspundă la violenţă cu violenţă".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu