George Soros: Înfrângerea Rusiei în Ucraina ar însemna sfârșitul "Imperiului Rus"!

Postat la: 25.02.2023 - 12:22

Înfrângerea Rusiei în războiul cu Ucraina ar declanșa prăbușirea "imperiului rus", potrivit globalistului maghiar George Soros.

Soros a făcut aceste remarci în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, desfășurată la 16 februarie în Germania, adăugând că o astfel de înfrângere ar fi acceptată de țările care au făcut parte din fosta Uniune Sovietică. Războiul dintre Rusia și Ucraina, care a început în luna februarie a anului trecut, a dus la unul dintre cele mai sângeroase conflicte europene de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, alături de cea mai mare confruntare dintre Moscova și Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962.

"Țările din fosta Uniune Sovietică abia așteaptă să-i vadă pe ruși înfrânți în Ucraina, pentru că vor să-și afirme independența. Acest lucru înseamnă că o victorie ucraineană ar duce la dizolvarea imperiului rus", a declarat Soros. "Rusia nu ar mai reprezenta o amenințare pentru Europa și pentru lume. Aceasta ar fi o mare schimbare în bine".

În urma dezintegrării din 1991, Uniunea Sovietică - în mod oficial Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice - s-a desprins în 15 țări independente. Rusia este cea mai mare și mai puternică dintre ele.

El a dezvăluit că, deși SUA ar susține Ucraina, președintele american Joe Biden l-a avertizat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky că trebuie prevenit al treilea război mondial. Dar, după cum au arătat ultimele luni, Zelensky a cerut mai multe arme din partea Occidentului pentru a înarma trupele din Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor. (Related: George Soros l-a ajutat pe Zelensky să devină președinte al Ucrainei printr-o campanie masivă de propagandă; acum susține regimul marionetă pe care l-a instalat).

În ciuda faptului că armata rusă este prost condusă, prost echipată și demoralizată - Soros a comentat că președintele rus Vladimir Putin a depins de grupul de mercenari Wagner pentru a lupta cu forțele ucrainene în anumite regiuni din Donbas. Dependența lui Putin de grupul de mercenari înființat de Evgheni Prigojin părea să fi avut succes pe termen scurt.

"Pariul a funcționat. Ucraina s-a confruntat cu o alegere strategică: fie să se împotmolească în a-l ține pe Wagner la distanță, fie să ofere Rusiei o victorie propagandistică și să-și păstreze resursele limitate pentru un contraatac", a continuat globalistul.

Soros, născut în Ungaria și specializat în răsturnarea liderilor aleși în așa-numitele revoluții de culoare, i-a catalogat atât pe Putin, cât și pe liderul suprem chinez Xi Jinping drept "dictatori" la conducerea unor națiuni care reprezintă "cea mai mare amenințare la adresa societății deschise".

"Ei sunt legați împreună într-o alianță care nu are limite", a spus globalistul. "Au, de asemenea, multe lucruri în comun. Ei conduc prin intimidare și, ca urmare, fac greșeli halucinante".

Mai mult, Soros a menționat că Beijingul și-a consolidat relația cu Moscova chiar dacă aproape tot Occidentul a rupt legăturile cu Rusia.

Soros a criticat strategia "zero-COVID" a lui Xi, spunând că aceasta a slăbit încrederea în Partidul Comunist Chinez. Politica tiranică de limitare a răspândirii coronavirusului Wuhan (COVID-19) s-a încheiat după ce proteste la nivel național au zguduit națiunea comunistă.

"Xi se ține de o politică zero-COVID care nu poate fi susținută", a comentat el.

"Pe termen scurt, Xi va rămâne probabil la putere, deoarece deține controlul ferm al tuturor instrumentelor de represiune. Dar sunt convins că Xi nu va rămâne în funcție pe viață. Cât timp va fi în funcție, China nu va deveni forța militară și politică dominantă pe care o urmărește Xi."

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu