Germania "îngheață" proiectul Nord Stream 2, pe fondul tensiunilor din Ucraina. Anunțul cancelarului Olaf Scholz

Postat la: 22.02.2022 - 13:47

Pe fondul escaladării conflictului din Ucraina, guvernul german oprește procesul de aprobare pentru conducta de gaze naturale Nord Stream 2 până la o nouă notificare. Anunțul a fost făcut de cancelarul Olaf Scholz.

„Sună tehnic, dar este pasul administrativ necesar, astfel încât să nu existe certificare a conductei și fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate începe să funcționeze", a spus Scholz. Construcția proiectului conductei a fost finalizată, dar proiectul avea încă nevoie de certificare de reglementare din partea autorităților germane înainte ca gazul să poată fi livrat. Proiectul Nord Stream 2 a stârnit divergențe la întâlnirea cancelarului german Scholz cu președintele american Joe Biden, din 7 februarie 2022.

Statele Unite şi Germania sunt "absolut unite" în privinţa sancţiunilor care vor fi impuse Rusiei în cazul în care ar ataca vreodată, asigura atunci Olaf Scholz, fără a menţiona Nord Stream 2. În opinia sa, însă, nu toate măsurile de represalii posibile ar trebui "puse pe masă" de la început. Proiectul Nord Stream 2 a cântărit mult asupra relaţiilor dintre Washington şi Berlin în ultimii ani, dar a căpătat o importanţă deosebită odată cu escaladarea tensiunilor în criza ucraineană.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu