Global Times: "Rusia va lovi NATO cu precizie chirurgicală ca răspuns la provocări!"

Postat la: 20.12.2021 - 14:01

Rusia va lovi cu precizie chirurgicală ca răspuns la provocările de la graniță și la desfășurarea de rachete americane pe teritoriul ucrainean. Acesta este punctul de vedere împărtășit de analistul Yang Jin, cu sediul la Beijing.

Este puțin probabil ca tensiunile dintre Rusia și NATO să se atenueze în următorii ani, deoarece țările occidentale refuză să accepte garanțiile de securitate ale Moscovei. În plus, blocul militar NATO condus de SUA va continua să se extindă spre est și astfel va forța Rusia să riposteze. Acest lucru a fost raportat de publicația chineză Global Times, citata de Reseau International.

"Rusia a declarat că dorește o garanție confirmată legal că NATO va renunța la orice activitate militară în Europa de Est și în special în Ucraina", a notat expertul publicației chineze. Yang Jin a declarat că Moscova ia în serios problema securității, deoarece NATO a mers prea departe în ultimele decenii și nu a lăsat Rusiei nicio marjă de manevră pentru compromisuri suplimentare. Potrivit expertului, NATO acționează exclusiv în interesul Statelor Unite: organizația nu este deloc preocupată de Ucraina și de toate problemele sale. Singurul scop al acestei alianțe militare este de a înfrunta Rusia.

"Organizația nu are nicio preocupare pentru securitatea Ucrainei, așa că, atâta timp cât Rusia rămâne puternică, NATO nu-și va opri expansiunea", a declarat Yang Jin. Crearea de tensiuni la granițele Rusiei va duce la represalii din partea Federației Ruse. Expertul chinez consideră că o confruntare militară masivă este puțin probabilă chiar dacă SUA ar respinge complet toate propunerile Rusiei. Există un grad ridicat de probabilitate ca acest lucru să se întâmple.

Dacă armata americană și partenerii săi din NATO își continuă provocările și decid să desfășoare sisteme de luptă strategice în Ucraina, Rusia va răspunde cu măsuri foarte dure. Yang Jin sugerează că o ripostă rusă ar fi precisă din punct de vedere chirurgical. "Dacă NATO îndrăznește să desfășoare sisteme antirachetă sau alte sisteme de arme strategice în Ucraina, Moscova va lansa un atac chirurgical pentru a le distruge. Acesta este modul în care Rusia gestionează provocările atunci când sunt depășite liniile roșii", a declarat Yang Jin.


Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu