Hürriyet: Analiștii turci suspectează o înțelegere în SUA și Rusia peste capul Turciei în Mediterana și Egee!

Postat la: 05.10.2022 - 11:25

Analiza vine în contextul tensiunilor tot mai mari între Turcia și Grecia. Turcii acuză militarizarea insulelor din Estul Mării Egeea care în opinia turcilor ar fi trebuit să rămână nemilitarizate conform tratatelor internaționale.

În același timp SUA a luat partea Greciei în dispută și a ridicat embargoul armelor privind Republica Cipru. Replica imediată a Turciei a fost creșterea ajutorului militar pentru Republica Ciprului de Nord (recunoscută doar de Turcia), tratat privind zona exclusivă maritimă a Libiei și concentrare militară la granița cu Grecia.

"Dacă analizăm puţin harta... Secretul armelor Statelor Unite din Egee devine mai clar... Mai mult, iese la iveală o mare suspiciune.

- Este posibil ca SUA să nu cunoască /Tratatul de la/ Lausanne? Bineînteles că nu...

Dacă ne gândim că armele au fost aduse pe insulele din Egee împotriva Rusiei...

- Atunci ne mai rămân două alternative:

1. - Sau în interiorul NATO există suspiciuni legate de Turcia...

2. - Sau există o intensificare a neîncrederii SUA în Turcia.

Ambele sunt posibile.

La echiparea cu arme americane a insulelor dintre Lesbos şi Samos adăugaţi ridicarea embargoului asupra armelor impus Ciprului de Sud...

Şi astfel analizaţi harta...

Să privim harta

Dacă sunteţi atenţi, portul Alexandroupolis este un port foarte mare...

Dacă coborâţi, imediat după insula Imbros (Gökçeada, în lb. turcă, aparţine Turciei - n.trad.) se află insula Moudros.

Şi acolo este instalat armament.

Şi imediat urmează Lesbos. Vin avioane, rachete. După Euboea Island şi Creta, Lesbos este cea mai mare insulă a Greciei.

Dacă ne gândim la baza militară din Cipru de Sud şi Creta... Lesbos este o parte importantă din nord a scenariului foarte extins al SUA împotriva Rusiei.

Mai este şi Samos.

Sintetizând, pe aceste insule aflate la o distanţă de 3-5 mile de Turcia, este inslalat armament în ciuda /Tratatului de la/ Lausanne.

Adică SUA se instalează în Marea Egee.

Lanţ în Egee împotriva Rusiei

Bine, dar care este motivul?

Pentru ca SUA să împiedice Rusia să coboare la Marea Mediterană trecând prin strâmtori...

Cu bazele militare pe care le-a amplasat de la Alexandroupolis până la Samos şi de aici până la Creta...

Dacă ceea ce spun este corect, formează un lanţ de la Marea Egee până la Marea Mediterană.

Pofta lui Putin

Se vede că atâta timp cât lumea va tăcea, Putin nu se va opri din a pofti. A anexat Crimeea. Toată lumea a condamnat Rusia. El şi-a continuat drumul. A profitat şi de o oportunitate în Siria. Promiţând că-l va menţine pe Assad la putere, a obţinut supravegherea pe termen nelimitat a celui mai valoros port (Tartus) din Mediterana de Est. Astfel că aceste porturi sunt considerate teritorii ruseşti pentru totdeauna.

Porturi reciproce

Acum să unim porturile care au fost împărţite între SUA şi Rusia... Ne apare o astfel de hartă...

RUSIA: Rusia anexează cel mai important centru al Mării Negre, Crimeea. Câştigă un mare port, Sevastopol. Se instalează în cel mai important port din Mediterana de Est, Tartus.

SUA: Ca răspuns la mutarea Rusiei, amplasează forţe în portul Alexandroupolis, din nordul Mării Egee. Se instalează în insulele din sudul Mării Egee. În acelaşi mod, amplasează o bază militară în Creta şi ridică embargoul asupra armelor impus Ciprului de Sud, încercând să oprească extinderea Rusiei din Mediterana de Est.

Şi astfel iese la iveală "scenariul care sperie".

Adică războiul...

Poziţia Turciei

Dacă privim aceste evoluţii din punctul de vedere al Turciei, ne apare în faţă o perioadă foarte dificilă.

1. - SUA sprijină în Siria YPG (Unităţile de Apărare a Poporului, aripa militară a PYD-n.trad.), organizaţie declarată de Turcia drept teroristă. Astfel că Rusia şi Iranul constituie o zonă tampon. În acest punct, Turcia se află faţă în faţă cu SUA.

2. - SUA, sprijinind Grecia şi Ciprul grecesc cu arme împotriva Rusiei, se află şi de această dată faţă în faţă cu Turcia, dar în Marea Egee. Preşedintele Erdoğan evidenţiază în mod clar această ultimă situaţie: "Când privim /Tratatul de la/ Lausanne, pe aceste insule nu trebuie să existe armament. Dar, din păcate, pe aceste insule unde nu ar trebui să existe armament, Statele Unite nu respectă prevederile Tratatului de la Lausanne şi, în acest punct, nici ale Tratatului de la Paris - a făcut, face, aceşti paşi fără să asculte de niciunul dintre aceştia."

Da, prieteni, dacă sintetizăm toate acestea...

Traversăm o perioadă foarte dificilă. Când apar armele... Mai mult ca oricând este nevoie de diplomaţie."

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu