In Brazilia doza a 4-a de vaccin se face la 4 luni de la booster. Ce spune acum presedintele Bolsonaro

Postat la: 21.12.2021 - 11:59

Persoanele cu deficiență imunitară din Brazilia vor putea primi o a patra doză de vaccin anti-Covid, la patru luni după a treia, a anunțat Ministerul Sănătății.

Într-o circulară, ministerul recomandă „o doză de rapel pentru toate persoanele imunodepresive cu vârsta de peste 18 ani care au primit deja trei doze în prealabil, de la patru luni după" ultima. Aceeași circulară prevede și reducerea de la cinci la patru luni a intervalului dintre a doua și a treia doză pentru populația generală. Guvernul brazilian a anunțat luni și donarea a 10 milioane de doze de vaccinuri către țările sărace, prin sistemul Covax al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Vaccinarea în Brazilia s-a accelerat în ultimele luni și mai mult de două treimi din populație a primit deja cel puțin două doze de vaccin Covid. Președintele Jair Bolsonaro, insă, și-a intensificat atacurile împotriva vaccinurilor, criticând în ultimele zile decizia autorității de reglementare în domeniul sănătății Anvisa de a autoriza joi vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. În live-ul săptămânal pe Facebook, el a cerut publicarea numelor membrilor Anvisa responsabili de această autorizare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu