Incă un război tip proxy intre rusi si americani: Rusia se arată dispusă să ajute Sudanul să revină pe "calea păcii"!

Postat la: 26.04.2023 - 18:45

Adjunctul reprezentantului Federației Ruse la ONU, Anna Evstigneeva, a subliniat că acordul de încetare a focului a redus intensitatea ostilităților din Sudan, dar nu le-a oprit complet.

Rusia este gata să ajute Sudanul să depășească dificultățile actuale și să revină pe calea păcii, a declarat, marți, reprezentantul permanent adjunct al Federației Ruse la ONU, Anna Evstigneeva, la o reuniune a Consiliului de Securitate al organizației mondiale despre situația din această țară africană.

'Dorim să confirmăm disponibilitatea constantă a Federației Ruse de a continua să sprijine Sudanul, un stat prieten, în a depăși cu succes dificultățile actuale și a reveni pe calea păcii și a dezvoltării durabile', a subliniat diplomatul.

Evstigneeva a mai menționat că acordurile de încetare a focului nu au putut opri complet luptele din țară.

'Remarcăm acordurile încheiate în weekendul trecut cu privire la regimul de încetare a focului, care au contribuit la scăderea în general a intensității ostilităților din Sudan, deși nu le-a oprit complet', a susţinut adjunctul reprezentantului Federației Ruse la ONU, Anna Evstigneeva.

In comentariile de presa internationala, inca de acum zece ani, s-a devoalat faptul ca in Sudan părtile beligerante sunt sprijinite de SUA pe de-o parte si de Rusia pe de cealalta parte.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu