Invazia Ucrainei a început cu "forţe de menţinere a păcii" pe stil vechi rusesc!

Postat la: 22.02.2022 - 11:10

Vladimir Putin a ordonat, luni seară, armatei ruse "să menţină pacea" în teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina cărora le-a recunoscut independenţa.

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut oficial două regiuni din Ucraina, susţinute de ruşi, controlate de separatişti. El a spus că va trimite trupe ruseşti în acele regiuni - Lugansk şi Doneţk - stârnind temeri că acest lucru ar putea marca începutul unei incursiuni militare. Putin spune că acele trupe vor îndeplini misiuni de „menţinere a păcii", dar reprezentantul SUA la ONU a descris asta drept „prostii". SUA cred că Putin este gata să invadeze. Consiliul de Securitate al ONU a organizat o reuniune urgentă noaptea târziu la New York, după discursul lui Putin, unde mai multe naţiuni au cerut eforturi de pace şi diplomaţie pentru a evita un război.

Ambasadorul Rusiei a declarat că ţara este deschisă soluţiilor diplomatice, dar a repetat şi acuzaţiile lui Putin, care acuza Ucraina pentru escaladarea agresiunilor. Ucraina a negat cu fermitate acest lucru. Analiştii spun că Putin, în discursul său înflăcărat de luni, a prezentat bazele retorice pentru o potenţială acţiune militară. El a susţinut, în mod fals, că Ucraina nu a avut o istorie de a fi o naţiune adevărată şi că ţara a fost creată de Rusia. El a acuzat, de asemenea, Ucraina că este o marionetă a SUA şi a spus că alianţa militară occidentală NATO ameninţă securitatea Rusiei. Preşedintele Ucrainei Zelenski, în propriul răspuns, a spus că Ucraina nu se teme şi nu va ceda SUA au semnalat că vor anunţa noi măsuri împotriva Rusiei marţi.

Cele două decrete ale preşedintelui rus solicită Ministerului Apărării ca "forţele armate din Rusia să îndeplinească funcţiile de menţinere a păcii pe teritoriul republicilor populare" Donetsk şi Lugansk. Vladimir Putin a decis luni să recunoască independenţa separatiştilor pro-ruşi din Ucraina. Această recunoaştere rusă a separatiştilor scurtcircuitează procesele de pace rezultate în urma acordurilor de la Minsk în 2015, semnate de Rusia şi Ucraina, mediate de Franţa şi Germania, şi care urmăreau tocmai o revenire sub suveranitatea ucraineană a acestor zone.

Liderii occidentali au promis sancţiuni contra Moscovei în caz de recunoaştere unilaterală a acestor teritorii din estul Ucrainei, unde trăiesc în jur de trei milioane de persoane, potrivit estimărilor. Vladimir Putin recunoaşte independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Care sunt urmările? Zelenski s-a adresat naţiunii: Aşteptăm un sprijin „clar" şi „eficient" din partea aliaţilor Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat, marţi, într-un discurs adresat Naţiunii, o încălcare a "suveranităţii şi integrităţii teritoriale" a Ucrainei după recunoaşterea independenţei celor două "republici" separatiste de către Moscova, de care el susţine că nu îi este "frică".

"Ucraina numeşte cele mai recente acte ale Rusiei o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru", a spus el, adăugând că ucrainenii sunt "pe pământul lor" şi "nu se tem de nimic sau de nimeni" şi nu vor ceda "o singură bucată" din ţară, informează lefigaro.fr. Preşedintele ucrainean a adăugat că se aşteaptă la un sprijin "clar" şi "eficient" din partea aliaţilor occidentali pentru ţara sa împotriva Rusiei,. "Aşteptăm un sprijin clar şi eficient din partea partenerilor noştrii. Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten", a adăugat el.

Vladimir Putin a decis luni să recunoască independenţa separatiştilor pro-ruşi din Ucraina. Această recunoaştere rusă a separatiştilor scurtcircuitează procesele de pace rezultate în urma acordurilor de la Minsk în 2015, semnate de Rusia şi Ucraina, mediate de Franţa şi Germania, şi care urmăreau tocmai o revenire sub suveranitatea ucraineană a acestor zone. Liderii occidentali au promis sancţiuni contra Moscovei în caz de recunoaştere unilaterală a acestor teritorii din estul Ucrainei, unde trăiesc în jur de trei milioane de persoane, potrivit estimărilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu