Israelul e interesat mai mult de criza iraniană decât de conflictul din Ucraina!

Postat la: 06.03.2022 - 16:49

Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit sâmbătă la Moscova cu Vladimir Putin, ca urmare a solicitării lui Volodimir Zelenski de mediere a conflictului. Apoi, șeful executivului a luat o cină cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Dar nu înainte de-al suna pe Zelinski. Acesta, stupoare, potrivit unui post de televiziune israelian nu i-a răspuns din prima.

"Discuțiile dintre Putin și Bennet au durat trei, într-o aparentă încercare de a negocia încheierea războiului din Ucraina," informează Jerusalim Post.
Bennett și Putin au discutat despre războiul din Ucraina, inclusiv despre situația israelienilor și a comunităților evreiești din Ucraina, ca urmare a conflictului, a spus o sursă diplomatică. Bennett a vorbit și cu președintele francez Emmanuel Macron, potrivit Ynet. Într-o „vizită vârtej," prim-ministrul Naftali Bennett s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz, după vizita sa de la Moscova și după o convorbire telefonică cu președintele Zelenski.

„Bennett își coordonează eforturile în criză cu Statele Unite, Franța și Germania," a spus un oficial israelian. Potrivit surselor de presă, Bennett a discutat cu Putin mai mult despre criza iraniană și despre necesitatea unui nou acord pe programul nuclear iranian. De asemenea, au avut schimb de idei despre conflictul din Siria, unde armata rusă e cea mai puternică forță. Presa de la Tel-Aviv susține că nu au existat în Israel mari așteptări cu privire la diminuarea conflictului în curs.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu