Italia va interzice toate alimentele și hrana pentru animale produse artificial în laboratoare, pentru a proteja moștenirea culturală și tradiția
Postat la: 29.03.2023 - 19:22
Industriei italiene i se va interzice să producă alimente și hrană pentru animale produse în laborator, într-un proiect de lege aprobat marți de guvernul italian.
Administrația conservatoare a promis că va rezista acestei schimbări în producția de alimente pentru a proteja sănătatea italienilor, sectoarele alimentare și agricole ale țării și moștenirea culturală a Italiei.
Dacă va fi aprobată de parlament, noua lege ar duce la interzicerea totală a oricărui aliment produs „din culturi celulare sau țesuturi derivate din animale vertebrate", încălcările fiind pasibile de amenzi de până la 60.000 de euro.
„Produsele de laborator, în opinia noastră, nu garantează calitatea, bunăstarea și protecția culturii noastre, a tradițiilor noastre", a spus Ministrul Agriculturii Francesco Lollobrigida.
„Nu am putut să nu sărbătorim împreună cu fermierii noștri o măsură care plasează Italia în prim-plan, nu numai în problema apărării excelenței, o chestiune care este deosebit de importantă pentru noi, ci și în problema protecției consumatorilor", a spus Meloni marți.
„Este prima măsură de acest fel la nivel internațional. Italia este prima țară care spune „nu" așa-numitelor alimente sintetice și cărnii sintetice și o face printr-un act oficial", a declarat Ministrul Agriculturii Francesco Lollobrigida. „Credem că acesta este un rezultat important."
„Legea este formată din șase articole. Acesta prevede interzicerea vânzării, comercializării, producției și importului (a acestor produse) și, evident, prevede sancțiunile care sunt destul de dure pentru oricine încalcă aceste norme", a adăugat Lollobrigida, insistând că nu este vorba despre persecuție, ci despre „o voința puternică de a proteja sănătatea cetățenilor".
Ministrul Sănătății, Orazio Schillaci, a identificat, de asemenea, proiectul de lege ca fiind instrumentul prin care guvernul își reafirmă angajamentul de a oferi „nivelul maxim de protecție a sănătății cetățenilor și de salvgardare a patrimoniului națiunii noastre și a culturii noastre agroalimentare care se bazează pe dieta mediteraneană".
Administrația lui Meloni a acționat rapid în acest sector pentru a aborda mai multe politici controversate care sunt implementate la nivelul UE. La începutul acestei luni, guvernul a interzis făina de insecte în producția de paste făinoase, iar săptămâna trecută guvernul său și-a anunțat intenția de a emite decrete prin care să impună ca produsele care conțin, sau sunt derivate din insecte, să aibă etichete informative care să precizeze acest lucru pentru consumatori.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu